Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är det lättast att jobb – i coronatider

- 19/05/2020, 13:27

När coronakrisen fortsätter att påverka Sverige förlorar många sina jobb. Men det finns branscher som behöver personal omgående.

Företag som går i konkurs och tusentals som varslas har blivit vanliga nyheter den senaste tiden. Och för de som förlorat sitt jobb kan det kännas lönlöst – hur ska man kunna hitta ett nytt jobb nu?

Men faktum är att det finns branscher som fortfarande är starka och behöver mer personal än någonsin. 

– Rent historiskt kan man se att sådana här kriser gör det svårrullat på arbetsmarknaden, men sakta men säkert börjar jobben alltid dyka upp igen, säger jobbsökarexperten Omid Rahmanian till Aftonbladet

Det finns lediga jobb trots krisen
Det finns lediga jobb trots krisen. Bildkälla: Shutterstock

Här är några av de branscher som blomstrar trots coronakrisen 

1. Hälso- och sjukvård

Just nu behövs det naturligtvis mycket personal inom vården.

2. Lantbruk

Tidigare har många av dessa gröna jobb inom lantbruket gått till personer från utlandet som säsongsjobbat i Sverige under sommaren, men på grund av reserestriktioner finns det nu många lediga jobb här.

3. It-sektorn

Den här branschen fortsätter att vara stark trots krisen, just nu behövs mycket personal till exempelvis kundsupport.

4. Dagligvaruhandeln

Eftersom man i rådande situation ska vara hemma vid minsta sjukdomssymtom behövs mycket extrapersonal till livsmedelsbutikerna. 

5. Lager och logistik

Att e-handeln exploderat den senaste tiden kommer inte som någon chock. Därför behövs mycket folk som kan packa och köra ut varor. 

Lager
E-handeln går starkt och därför behövs mycket personal inom lager och logistik. Bildkälla: Shutterstock

På Arbetsförmedlingen platsbank finns just nu nästan 3 000 annonser på lediga arbeten under hashtaggen #jobbjustnu, skriver Aftonbladet.