Anders Tegnell har mottagit upprepade hot
Anders Tegnell har mottagit upprepade hot. - Foto: Jonas Ekströmer TT/TT

Anders Tegnell utsatt för upprepade dödshot

Statsepidemiolog Anders Tegnell har fått motta upprepade hot den senaste tiden, enligt Aftonbladet.


Det råder kluvna åsikter om huruvida Sveriges strategi under coronakrisen är rätt eller inte. Nu visar det sig att Anders Tegnell och hans familj blivit dödshotade av missnöjda medborgare, rapporterar Aftonbladet.

Den 19 mars mottog Tegnell ett mejl från en okänd sändare där han bland annat stod att en grupp beslutat sig för att "neutralisera" honom.

”Det har kommit till min kännedom att en konstellation av extremt farliga, ytterst målmedvetna individer (med hemvist på västkusten) har beslutat sig för att ’neutralisera’ dig”, kunde man läsa i mejlet.

Men det är inte det enda hotet Tegnell mottagit. Han ska även fått ett hotfullt brev hem till sin bostad samt ska någon person ha kontaktat Tegnells anhöriga och skickat hotfulla inlägg till dem.

Förundersökningarna nedlagda

Polis inledde förundersökningar där de försökte spåra vem som kan ha legat bakom hoten, men man misslyckades med att ta ärendena vidare.

– Initialt jobbade vi mycket aktivt för att om möjligt hitta en eller flera gärningspersoner. Hot och ofredande riktade mot personer i särskild ställning ser polisen allvarligt på, skriver Kristina Forsgren, gruppchef för demokrati- och hatbrottsgruppen i polisregion Stockholm, till Aftonbladet.

Hon fortsätter:

– Och då vår grupp arbetar med demokrati- och hatbrott hamnar ärenden som dessa ofta hos oss, skriver Kristina Forsgren, gruppchef för demokrati- och hatbrottsgruppen i polisregion Stockholm.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!