Kristersson öppnar för samarbete med SD: "Tramsigt"

- 05/06/2020, 08:40

Till skillnad från tidigare uttalanden öppnar nu Moderaternas partiledare upp för ett samarbete med Sverigedemokraterna.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson gör en vändning i sina åsikter kring ett möjligt samarbete med Sverigedemokraterna

Han säger nu att han kan tänka sig att ha Sverigedemokraterna som ett samarbetsparti i en framtida regering, som i så fall skulle ledas av honom själv. Det uppger han i en intervju med Expressen. 

Ulf Kristersson
Kristersson öppnar upp för samarbete med SD: Bildkälla: Pontus Lundahl / TT

– Det här onormala i att just två partier ska hållas utanför alla samtal, det tramset pågick fram till den här krisen, säger han till Expressen. 

"Ingenting jag utesluter alls"

Förutom att ha Sverigedemokraterna som ett samarbetsparti kan Kristersson även tänka sig att budgetförhandla med SD. 

– Det är ingenting jag utesluter alls, utan jag tror att vi kommer behöva diskutera budgetfrågor med många partier. Ytterst är det alltid regeringen som måste vara säker på att om man lägger en budget så får man igenom den, säger han till Expressen. 

Jimmie Åkesson
Kristersson kan tänka sig att budgetförhandla med SD. Bildkälla: Janerik Henriksson / TT

Han menar också att coronakrisen visat att de forna allianspartierna står varandra mycket nära, speciellt när det gäller den ekonomiska politiken. 

– Min bild är också att Sverigedemokraterna i ganska hög omfattning har en snarlik uppfattning, säger Ulf Kristersson till Expressen.