Fredag 30 Jul
Stockholm

Leif GW Persson om "lösningen" på Palme-mordet: "Kolossal besvikelse"

Skandiamannen Sting Engström pekas nu ut som Olof Palmes mördare – 34 år efter att skotten föll på Sveavägen. Nu sågar Leif GW Persson slutsatsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Idag kom beskedet. Palmeutredningen läggs ner efter 34 år. 

På en presskonferens pekade åklagare Krister Petersson ut den så kallade "Skandiamannen", Stig Engström, som Olof Palmes mördare. 

Bland bevisningen finns flera vittnesuppgifter, och man har samtidigt pekat på stora brister i utredningen. Petersson menar att Engström borde ha frihetsberövats 1986. 

Men nu får slutsatsen skarp kritik av kriminologen Leif GW Persson

– Den här presskonferensen var en kolossal besvikelse. Jag trodde att man hade något som man kunde hugga tag i och bita i, men det har man inte, säger Leif GW Persson i en intervju i TV4. 

Han menar att detta bara är ännu en tolkning av åklagaren, och att det saknas konkreta bevis för att Engström är mördaren. GW kritiserar framför allt att man inte presenterat något mordvapen. 

– Det här är ingenting som räcker för att skriva av ett ärende med den här motiveringen av den här digniteten, säger GW. 

Han menar att gåtan om mordet på Olof Palme inte är slut än. 

– Krister Petersson har inte presenterat lösningen på mordet. Det möjligt att vi har fått bevittna att ännu ett brott begåtts, nämligen förtal av avliden, säger GW. 

Läs mer om Skandia-mannen här

Kommentera
Kopiera länk
Dela