- Foto: Google Maps/Shutterstock

Två män anhållna – misstänks för kidnappning i Karlskrona

Under de senaste dagarna har ett stort sökpådrag pågått för en man i 55-årsåldern från Karlskrona som varit försvunnen sedan i lördags. Nu har två män i 20-årsåldern anhållits misstänkta för människorov.


Sedan i lördags har en man i 55-årsåldern från Karlskrona varit försvunnen.

Idag har åklagaren anhållit två män i 20-årsåldern misstänkta för människorov.

– Det har inletts en förundersökning om människorov och ärendet leds av en kammaråklagare på riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, säger Kim Hild, polisens presstalesperson. 

En lokal avspärrad – av intresse 

Det var mannens anhöriga som anmälde honom försvunnen och under onsdagen spärrade polisen av en lokal med misstänkt koppling till försvinnandet. 

Sedan i tisdags har det pågått ett stort sökpådrag med bland annat helikopter, flyg och båtar.

Just nu är utredningen inne i ett intensivt skede där analys av telefontrafik, teknisk undersökning och förhör pågår, uppger åklagarmyndigheten, enligt SVT

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

1 timme sedan
Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.