Grekland skärper kraven för turister
Grekland skärper kraven för turister. - Foto: Stina Stjernkvist TT/TT

Grekland skärper kraven för turister – måste testa negativt

Nu kommer turister från bland annat Sverige att behöva visa att man testar negativt för covid-19 vid inresa till landet.


Efter att Grekland i söndags konstaterade sin högsta dygnssiffra för nya bekräftade fall under pandemin – så väljer man nu att skräpa på kraven.

Från och med 17 augusti kommer resenärer från Sverige, Belgien, Spanien, Nederländerna och Tjeckien att behöva uppvisa ett negativt test, som inte får vara äldre än 72 timmar, vid inresa, rapporterar Reuters.

Detsamma kommer att gälla för grekiska medborgare som reser från något av dessa länder.

Turister på Grekland. Bildkälla: Stina Stjernkvist TT/TT

Totalt har Grekland 5 623 bekräftade fall efter söndagens peak då 203 personer bekräftades smittade – varav inresta turister stod för 29 av de fallen.

Den grekiska regeringen ser nu över att ställa in allmänna samlingar så som shower och konserter där publik inte sitter ner.

MER: Distansundervisning kan fortsätta för gymnasieelever i höst

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Danmark ser över taiwanesers registrering

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

16 år för dödsskjutning i Jakobsberg

En man döms till 16 års fängelse för mord på en man i 20-årsåldern i Jakobsberg förra året. Ytterligare tre personer döms av Attunda tingsrätt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot till fängelse i två år och tio månader.

Man och kvinna hittade döda i Gävle – utreds som mord

Polisen utreder ett misstänkt dubbelmord i Gävle efter att två personer hittats döda i en bostad i onsdags, skriver polisen på sin hemsida.

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Stockholmsbörsen sjunker i skärtorsdagens handel. OMXS-index har efter nästan två timmar handel backat 0,3 procent.