Grekland skärper kraven för turister
Grekland skärper kraven för turister. - Foto: Stina Stjernkvist TT/TT

Grekland skärper kraven för turister – måste testa negativt

Nu kommer turister från bland annat Sverige att behöva visa att man testar negativt för covid-19 vid inresa till landet.


Efter att Grekland i söndags konstaterade sin högsta dygnssiffra för nya bekräftade fall under pandemin – så väljer man nu att skräpa på kraven.

Från och med 17 augusti kommer resenärer från Sverige, Belgien, Spanien, Nederländerna och Tjeckien att behöva uppvisa ett negativt test, som inte får vara äldre än 72 timmar, vid inresa, rapporterar Reuters.

Detsamma kommer att gälla för grekiska medborgare som reser från något av dessa länder.

Turister på Grekland. Bildkälla: Stina Stjernkvist TT/TT

Totalt har Grekland 5 623 bekräftade fall efter söndagens peak då 203 personer bekräftades smittade – varav inresta turister stod för 29 av de fallen.

Den grekiska regeringen ser nu över att ställa in allmänna samlingar så som shower och konserter där publik inte sitter ner.

MER: Distansundervisning kan fortsätta för gymnasieelever i höst

Senaste nytt

Källor: Parter delvis överens om vapenvila

Systembolaget: Så straffas personal som råkat sälja alkohol till minderårig

Att arbeta på Systembolaget innebär ett stort ansvar då personalen i kassan varje dag måste hålla stenkoll på att ingen som handlar är under 20 år. Men vad blir då konsekvenserna om det råkar hända?

Så påverkas Sveriges värnpliktiga av Nato

Snart är Sverige fullvärdig medlem i Nato. Vad betyder det för de tusentals unga svenskar som gör eller har gjort sin värnplikt? Vi reder ut några frågor med Pliktverket och Försvarsmakten.

Gunvor erkänner mutor – får mångmiljardböter

Oljebolaget Gunvor, med den svenske grundaren Torbjörn Törnqvist i spetsen, erkänner att bolaget under en rad år betalat mutor till regeringstjänstemän i Ecuador för att vinna kontrakt.

Ica-butiken larmar: "Lite väl mycket trams"

Under den senaste tiden har antalet butiksstölder ökat. En Ica-butik har fått nog och har gått ut med bild på personerna som utnyttjade butikens obemannade system.

Tyresö: Polisen rapporterar om kontroll person / fordon

1 timme sedan
"Polis kontrollerar tre unga personer invid en förskola i Bollmora. Det ser ut som om de tre personerna beter sig underligt.", skriver polisen på sin hemsida.