Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hemtjänsten hällde superlim i ögat kvinna – anmäls

- 13/08/2020, 08:14 -

En vårdtagare i Småland råkade få superlim i ögat vid ett hembesök – hemtjänsten tog fel tub. Nu lex Maria-anmäls händelsen.

En händelse i småländska Tingsryd har nu lex Maria-anmälts – detta efter att en kvinna fått superlim hällt i ögat. 

Det var vid ett hembesök som hemtjänstpersonalen skulle ge kvinnan sina ögondroppar. Ögondropparna skulle stå i kylen – men där stod också en liten tub superlim av märket Loctite. 

Både kvinnan och hemtjänstpersonalen märkte så klart misstaget direkt, och personalen började skölja ögat och kontaktade sjuksköterska. 

– Det är den mänskliga faktorn kan man säga. Det är olika saker som leder fram till att man tar fel flaska. Att man inte hela vägen har gjort det man ska i kontroller över vad man ger och vad det står på flaskan. Även hur man förvarar olika preparat och var man förvarar dem, säger Martin Hansson, vård- och omsorgschef i Tingsryds kommun till Smålandsposten. 

"Hon hyser inget agg"

Tio dagar efter händelsen har kvinnan fortfarande obehagskänsla i ögat och något nedsatt syn. Enligt SmP tycker kvinnan dock synd om mannen som valde fel tub. 

– Vad jag har fått till mig hyser hon inget agg mot vare sig verksamhet eller aktuell omvårdnadspersonal. Man tycker att det här var ett misstag, säger Hansson till SmP

Tingsryds kommun uppger att man fortfarande har förtroende för mannen. 

FLER NYHETER: Larmet – små barn får i sig handsprit