Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Spikar hittade gömda lekplatser: "Medvetet utplacerade"

- 04/09/2020, 14:35

I flera lekplatser i Falköpings kommun har man hittat spikar och glas dolda i sanden. Nu misstänker kommunen att de är medvetet utplacerade och uppmanar allmänheten till att hålla uppsikt.

Det var i samband med att lekplatserna i Falköpings kommun skulle städas som glas och spikar upptäcktes i sanden på flera av platserna. 

Enligt kommunens hemsida trodde personalen först att det rörde sig om nedskräpning. När situationen upprepades på flera av lekplatserna började de misstänka sabotage. 

– Spikarna har ju inte hamnat där av sig själva, om jag säger så. Vad gäller dem så måste de ju vara medvetet utplacerade, säger Marianne Magnusson, stadsträdgårdsmästare, till Falköpings Tidning. 

Polisanmälan har gjorts

Kommunen har inte fått några rapporter om att någon ska ha skadat sig på glasbitarna eller spikarna. Personalen betonar dock att det är en risk. 

– Det är en speciell sorts sand i lekplatserna, det är en fallskyddssand som är porös - och glas som hamnar på ytan gräver sig gärna ner i sanden. De blir dolda och då kan man ju göra sig illa, säger Magnusson till Falköpings Tidning. 

Kommunen rensar och krattar sanden på lekplatserna en gång i veckan. De vill ändå uppmana allmänheten till att hålla uppsikt. 

– Det vore ju väldigt tråkigt om någon skulle skada sig, säger Marianne Magnusson.

Händelsen är även polisanmäld, skriver Falköpings Tidning

Sanden/spikarna på omslagsbilden är inte kopplade till händelsen i texten.

LÄS MER: Kvinna låste in grannar i kaninbur – döms till fängelse