Söndag 9 Maj
Stockholm

Man nyste nära kollegas ansikte – krävs på 5000 kronor

Man-atalas-for-att-ha-nyst-kollega-nara-ansikte
Man åtalas för att ha nyst kollega nära ansikte. Foto: Shutterstock

En man nyste tätt intill sin kollegas ansikte under ett tjafs i fikarummet. Nu åtalas 37-åringen för ofredande och krävs på 5000 kronor i skadestånd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var i slutet av mars på en arbetsplats i Stockholmsområdet som ett tjafs mellan kollegor urartade. 

Det hela började med att en man pratade med några kollegor i fikarummet om en jobbarkompis som satts i karantän, enligt förundersökningen.

37-åringen, som nu har åtalas, satt några bord längre bort och ska ha blivit irriterad på att sällskapet pratade högt och skämtade om hostningar. 

Då utbröt en diskussion mannen och 37-åringen emellan. Mannen påpekade att de bara skojade, medan 37-åringen menade att de var för högljudda. 

Plötsligt ska 37-åringen ha störtat fram och nyst några centimeter ifrån kollegans ansikte. 

– Jag kände hans kroppsvätskor, har kollegan sagt, enligt Aftonbladet. 

"Började spy dagen efter" 

Nu åtalas 37-åringen i tingsrätten misstänkt för ofredande. Kollegan som blev nyst nära ansiktet har yrkat på 5000 kronor i skadestånd. 

Han menar att han blev sjuk efter nysningen. 

– Jag började spy dagen efter och fick huvudvärk och blev snorig. Jag fick åka hem från jobbet och blev sämre. Fick svårt att andas och ringde till sjukvården, säger mannen, enligt Aftonbladet. 

37-åringen har erkänt gärningen men förnekar brott. 

– Jag erkänner att jag gjorde en överdriven fejknysning cirka 50 centimeter ovanför hans huvud. Jag ville få honom att inse att man kan bli irriterad om någon annan sitter och hostar i en matsal när andra sitter och äter, säger mannen, enligt Aftonbladet

Enligt förundersökningen ska 37-åringen ha stängts av från jobbet i en vecka efter händelsen. Han ska även fått en varning från arbetsgivaren. 

LÄS MER: Man sov i sin självkörande bil – körde i 150 kilometer i timmen

Kommentera
Kopiera länk
Dela