- Foto: Shuttertstock, AP (montage)

Tre nya regioner inför skärpta coronarestriktioner

Folkhälsomyndigheten och regeringen har tidigare bestämt om skärpta allmänna råd i flera regioner – nu läggs fler till i listan enligt uppgifter.


Coronavirusets framfart fortsätter och visar just nu inga tecken på att avta. Dessutom har ett nytt, muterat, virus upptäcks hos minkar i Danmark – och det har redan börjat spridas.

Nu inför ytterligare tre regioner så kallade skärpta allmänna råd på grund av den kraftiga spridningen av covid-19.

Det är Region Blekinge, Region Västerbotten och Region Kalmar som förväntas meddela att de inför hårdare restriktioner meddelar Dagens Nyheter.

Alla tre regioner har nämligen kallat till pressträff senare under dagen, då de förväntas berätta om de nya besluten. Region Blekinge har pressträff klockan 13, Region Västerbotten och Region Kalmar klockan 15. 

Skärpta råd i flera regioner

Antalet smittade med coronavirus har ökat snabbt i de tre regionerna, precis som i övriga landet. Därför har många regioner valt att införa skärpa allmänna råd – här kan du se hela listan och se vad som gäller där du bor.

För att förhindra spridningen ytterligare har UD också förlängt sin reseavrådan och råder alla att undvika icke- nödvändiga resor utomlands.

Men det finns kanske ett ljus i den mörka corona-tunneln. Igår meddelande nämligen läkemedelsföretaget Pfizer att de tagit fram ett vaccin som verkar skydda mot viruset till hela 90 procent.Läs mer om det här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.