Måndag 23 Maj
Stockholm

Tishko Ahmeds straff sänktes – nu överklagar Wilmas familj domen

Tishko Ahmed är dömd för mordet på Wilma Andersson. Foto: Polisen
Tishko Ahmed är dömd för mordet på Wilma Andersson. Foto: Polisen. Foto:

Den 23 oktober dömdes Tishko Ahmed till 18 års fängelse för mordet på 17-åriga Wilma Andersson. Idag stod det klart att Wilmas familj överklagar domen till Högsta domstolen – förhoppningen är att han ska dömas till livstid.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Nyheter24 har tidigare kunnat rapportera om att Wilma Anderssons dömda mördare Tishko Ahmed begärt att få fallet prövat av Högsta domstolen. Detta sedan han dömts till 18 års fängelse i Hovrätten. 

I sin handskrivna överklagan har Ahmed skrivit att Högsta domstolen är hans enda hopp – och att hans ”själ dras mellan hoppfullhet och förtvivlan”.

Läs mer: Tishko Ahmed i häktet: Avslöjade detaljer om mordet på Wilma

Nu överklagar familjen

Idag stod det klart att Wilmas familj överklagar Hovrättens dom mot Tishko Ahmed. De begär att Högsta domstolen ska ta upp fallet och döma honom till livstids fängelse, enligt P4 Väst.

I överklagan trycker familjen på den omfattande dödsångest som Wilma troligtvis kände under tiden för mordet. 

"Genom att stycka henne och göra sig av med stora delar av kroppen riskerar (Tishko Ahmed) att utsätta familjen för ett livslångt lidande”, skriver familjen. 

Efter Ahmeds handskrivna vädjanden har även hans advokat skickat in ett formellt överklagande till Högsta domstolen. Deras förhoppning är att han ska frias helt, skriver Aftonbladet.

Läs mer: Wilmas mördare Tishko Ahmeds nya vädjan: "Jag kan inte..."

Kommentera
Kopiera länk
Dela