Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN / NTB / TT NYHETSBYRÅN

Nu bryter Annie Lööf tystnaden i Federley-skandalen

Partiledare Annie Lööf (C) ska inte ha känt till Fredrick Federleys sambos grova brottshistorik sedan innan. Nu kommenterar hon händelsen för första gången.


Nyheter24 har tidigare kunnat rapportera om centerpartisten Fredrick Federley, vars sambo dömts för en rad grova sexbrott mot barn. 

Mellan sommaren 2013 och januari 2014 har mannen dömts för 22 fall av grov våldtäkt mot barn, två tillfällen av grovt sexuellt övergrepp mot barn, sex tillfällen av sexuellt ofredande och 38 tillfällen av barnpornografibrott.

Enligt SVT ska Federley ha känt till sambons brottshistorik "under en längre tid". 

Fredrik Federley. Foto: Jonas Ekströmer/TT

"För tidigt"

Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson menar att partiledare Annie Lööf inte har känt till Federleys relation med den dömde mannen, enligt TT.

Nu väljer hon att kommentera händelsen.

– Det här är i grunden en tragisk och sorglig historia. Han mår oerhört psykiskt dåligt, säger Lööf i en första intervju med TV4.

Enligt Lööf är förtroendet för Fredrick Federley allvarligt skadat – men hon vill inte svara på frågor gällande hans framtid i partiet ännu. 

– Det är för tidigt att ha de samtalen, säger Lööf till TV4.

En av orsakerna till att man väljer att flytta fram diskussionerna med den vice ordföranden är att han är i för dåligt mentalt skick. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.