Foto: Pontus Lundahl/TT/Ica
Foto: Pontus Lundahl/TT/Ica

Björn Kjellman om nya rollen som Ica-Stig: "Det är skitjobbigt"

Björn Kjellman tar över rollen som Ica-föreståndaren Stig, det meddelade Ica på sin Instagram under gårdagen. Jobbet är både roligt och efterlängtat, menar Kjellman, som fått många jobb inställda under pandemin.


Under söndagen kom avslöjandet vi alla väntat på. Personen som tar över rollen som Ica-Stig efter Loa Falkman är ingen mindre än Björn Kjellman

Han beskriver rollen som ett "toppengig", inte minst i dessa tider.

Foto: Ica/Pressbild

"En grundläggande konflikt"

Kjellman kommer axla rollen som Ica-föreståndare tillsammans med Suzanne ReuterHennes karaktär, Ica-Stina, är familjens bestämda och världsvana storasyster. 

Att samsas med henne kommer inte bli helt enkelt för lillebrorsan Stig.

– Det finns en grundläggande konflikt i att hon har 51 procent och Stig har 49 procent av ägandet i butiken. Han har alltid varit van att bestämma själv men får nu dela makten, säger Kjellman till Expressen.

Glad för jobbet – och den ekonomiska tryggheten

Kjellman har kunnat bolla det nya jobbet med ett fåtal personer, som alla varit väldigt positivt inställda till rollen. Men till de allra flesta har han inte fått säga ett knyst, vilket har varit utmanande.

– Jag har fått vara tyst väldigt länge, det är skitjobbigt, säger han till Expressen.

I dagsläget är han glad och tacksam över sitt nya, roliga jobb – och den ekonomiska trygghet det kommer ge honom. Han har, liksom många andra inom underhållningsbranschen, drabbats hårt av pandemin.

– Allt jag skulle ha gjort det här året har skjutits upp. Sedan har jag haft tur med några inspelningar som gjort att jag ändå har hållit det flytande. Jag är definitivt inte någon av de hårdast drabbade, men när jag räknar är det mycket pengar, säger han till Expressen.

Foto: Ica/Pressbild

Hemlighetsfull kring nya lönen

Hur stor den ekonomiska tryggheten kommer bli – det vill inte Kjellman svara på. Man kommenterar inte lön och kontrakt, menar han. 

Men nöjd med summan – det är han.

Läs mer: 

Nya Ica-Stig har gjort debut i rutan – så här såg det ut

Loa Falkman slutar som Ica-Stig – de här kan ersätta

Efter succéåren – därför slutar Loa Falkman som Ica-Stig

Ica
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!