Åtal har väckts mot tre personer som misstänks ha stulit snus – till ett värde av två miljoner kronor.
Åtal har väckts mot tre personer som misstänks ha stulit snus – till ett värde av två miljoner kronor. - Foto: Foto: Johan Nilsson/TT och Staffan Löwstedt/SvD/TT

Anställda stal snus för två miljoner kronor – åtal väcks

Under sommaren 2020 stals snus, till ett värde av drygt två miljoner kronor, från en fabrik i Kungälv. Nu har åklagaren i ärendet väckt åtal mot tre tidigare anställda vid fabriken.


Det var under förra sommaren som en fabrik i Kungälv, vilken tillhör snustillverkaren Swedish Match, upptäckte att stora mängder snus försvann under loppet av två veckor. 

Tre anställda misstänks för snusstölden

Drygt 50 000 snusdosor hann gå upp i rök innan företaget, genom övervakningskameror från fabrikens område, kunde konstatera att de blivit utsatta för en stöldkupp – av tre anställda.

Åklagaren uppger, enligt Göteborgs-Posten, att två män och en kvinna kan ses på övervakningsfilmer när de utför stölden. 

Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

En av männen, som pekats ut som huvudmannen, ska ha blivit insläppt på fabriksområdet av den andre mannen. När huvudmannen sedan lämnade området med de stulna snusdosorna stämplade kvinnan ut hans passerkort. På så vis såg det ut som att huvudmannen, under stölden, hela tiden befunnit sig inne i fabrikens lokaler. 

Samma procedur ska ha upprepats vid fyra tillfällen.

De misstänkta nekar till brott

Samtliga misstänkta, som nekar till brott, är inte längre anställda vid Swedish Match och endast ett fåtal stockar av de stulna snusdosorna har återfunnits. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.