Stockholm

Anställda stal snus för två miljoner kronor – åtal väcks

Åtal har väckts mot tre personer som misstänks ha stulit snus – till ett värde av två miljoner kronor.
Åtal har väckts mot tre personer som misstänks ha stulit snus – till ett värde av två miljoner kronor. Foto: Foto: Johan Nilsson/TT och Staffan Löwstedt/SvD/TT

Under sommaren 2020 stals snus, till ett värde av drygt två miljoner kronor, från en fabrik i Kungälv. Nu har åklagaren i ärendet väckt åtal mot tre tidigare anställda vid fabriken.


Läs mer

Det var under förra sommaren som en fabrik i Kungälv, vilken tillhör snustillverkaren Swedish Match, upptäckte att stora mängder snus försvann under loppet av två veckor. 

Tre anställda misstänks för snusstölden

Drygt 50 000 snusdosor hann gå upp i rök innan företaget, genom övervakningskameror från fabrikens område, kunde konstatera att de blivit utsatta för en stöldkupp – av tre anställda.

Åklagaren uppger, enligt Göteborgs-Posten, att två män och en kvinna kan ses på övervakningsfilmer när de utför stölden. 

Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

En av männen, som pekats ut som huvudmannen, ska ha blivit insläppt på fabriksområdet av den andre mannen. När huvudmannen sedan lämnade området med de stulna snusdosorna stämplade kvinnan ut hans passerkort. På så vis såg det ut som att huvudmannen, under stölden, hela tiden befunnit sig inne i fabrikens lokaler. 

Samma procedur ska ha upprepats vid fyra tillfällen.

De misstänkta nekar till brott

Samtliga misstänkta, som nekar till brott, är inte längre anställda vid Swedish Match och endast ett fåtal stockar av de stulna snusdosorna har återfunnits. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.