Lördag 13 Aug
Stockholm

Region Stockholm har inlett vaccineringen i fas 4

Vaccinering
Nu påbörjar regionen vaccineringen av personer i fas 4. Foto: Malin Hoelstad/SvD/Jessica Gow/TT

Nu har vaccineringen av personer i den fjärde, och sista, fasen påbörjats i Region Stockholm. Inledningsvis kan personer i åldrarna 55 till 59 boka tid för vaccinering inom regionen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Redan tidigare i veckan meddelade Region Stockholm att de hoppades kunna inleda fas 4 av vaccineringen mot covid-19 inom de närmaste dagarna, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om

Nu kan personer i fas 4 vaccineras i Stockholm

Nu meddelar regionen, via TT, att de påbörjat vaccineringen av personer som ingår i den fjärde och sista fasen. Vaccineringen kommer att ske i flera skeden med åldersintervaller om fem år i taget.

– Nu till en början är det alltså 55- till 59-åringarna som kommer att kunna boka, säger hälso- och sjuvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) och fortsätter:

– Det känns oerhört skönt för varje ny fas som vi kan inleda. I den här gruppen räknar vi med att det kommer att finnas 150 000 personer som nu har möjlighet att boka.

"Närmare återgången till ett normalt liv"

Även finansregionrådet Irene Svenonius (M), som menar att regionen hela tiden haft större kapacitet att vaccinera än vad de haft vaccin från staten, är positiv till att fas 4 inleds.

Finansregionrådet Irene Svenonius. Foto: Gustaf Månsson/SvD/TT

– För varje dos är vi närmare återgången till ett normalt liv. Nu gäller det bara att vi alla håller ut lite till, skriver hon i en skriftlig kommentar till Nyheter24.

Problem i bokningsappen "Alltid Öppet"

Strax efter regionens besked kraschade appen "Alltid Öppet" där personer, inom den aktuella åldersintervallen, ombeds boka sin vaccinationstid. 

Foto: Petra Lindell/TT

Enligt uppgifter till Expressen möttes även vissa personer av felmeddelandet: "Du har blivit utloggad. Vänligen logga in på nytt”. Det ska dock vara möjligt att boka vaccintid via telefon och telefonnummer till tidsbokningen finns tillgänglig på 1177.se.

Vaccinsamordnaren: "Pröva igen imorgon"

De tillgängliga tiderna tycks dessutom ta slut fort.

Region Stockholms vaccinsamordnare Magnus Thyberg. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

- Till den som har bekymmer med att hitta en tid vill jag säga: pröva igen imorgon. Vi släpper nya tider löpande. Det går bara att boka om man har rätt ålder inne. Vi vaccinerar med de doser vi får in, så snabbt och så smittsäkert som möjligt, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm, i ett pressmeddelande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.