Förtroendet ökar för Moderaterna.
Förtroendet ökar för Moderaterna. - Foto: Christine Olsson/TT

Mätning: Stärkt förtroende för Moderaterna på flera områden

Förtroendet för Moderaterna har, på drygt ett år, ökat inom en rad olika områden bland de svenska väljarna – däribland när det gäller förmågan att leda ett land genom en kris.


En undersökning utförd av Ipsos, på uppdrag av Dagens Nyheter, visar att förtroendet för Moderaterna har ökat sedan ett år tillbaka. 

Ett område där partiet, sedan pandemins början, vunnit mark är förmågan att leda Sverige under en kris. Medan 15 procent av väljarna tyckte att Moderaterna, under ledning av Ulf Kristersson, var bäst lämpat för ett år sedan, anser nu 24 procent av väljarna att partiet är bäst lämpat. 

Samtidigt har förtroendet för Socialdemokraterna, gällande förmågan att leda landet genom en kris, sjunkit från hela 34 procent till 27 procent.

Bäst på jobb och sysselsättning

Ulf Kristersson. Foto: Ali Lorestani/TT

Jobb och sysselsättning är ytterligare ett av de områden som Moderaterna fått ökat förtroende. Totalt anser 26 procent av väljarna att de är bäst inom området. 

Detta medan förtroendet för Socialdemokraternas förmåga att skapa jobb och sysselsättning sjunkit till 21 procent.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Borlänge: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar uppges ha kolliderat vid Domnarvsrondellen i Borlängen", skriver polisen på sin hemsida.

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

Facket och arbetsgivarna har kommit överens om ett nytt avtal för drygt 76 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag.