Fredag 17 Sep
Stockholm

Nytt spår efter försvunne Mattias: Hundar har markerat i Lagan

Två hundar har markerat i Lagan igen.
Två hundar har markerat i Lagan igen. Foto: Privat/Johan Nilsson/TT

Under onsdagen gjorde polisen en ny sökinsats efter försvunne Mattias Borg i Lagan. Två hundar markerade på samma plats i ån – samma plats som andra hundar markerat på tidigare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mattias Borg har varit försvunnen sedan den 6 december. Trots omfattande sökinsatser av både polis och frivilligorganisationer har 17-åringen inte hittats. 

Den 4 mars pausade polisen sitt sökande efter Mattias, men återupptog det på onsdagen. Sökandet har skett i och kring Lagan, i Ljungby, med hjälp av två hundar och deras hundförare i båtar. 

Robert Loeffel. Foto: Johan Nilsson/TT/Polisen/Anna Hermansson

Markerade samma plats

Båda hundarna markerade på samma område – vilket också är samma område som hundar har markerat på vid tidigare sök i ån. 

– Det stärker vår tro att det området i Lagan är där han kan tänkas finnas, säger Robert Loeffel, presstalesperson polisen till Nyheter24.

Vad gör ni nu? 

– Vi är färdiga med det söket som skulle göras. Nu ska vi samla ihop uppgifterna vi har och se om vi ska gå vidare, säger Loeffel. 

Hur kan det bli aktuellt att gå vidare?

– Det är isåfall förnyade dykningar. Jag kan inte svara på hur troligt det är att vi gör det. Vi får titta på de områden vi varit i, säger han. 

Sökhundarna markerar efter mänskliga kvarlevor och inte efter en person. Saknas det någon annan person i området? 

– Nej, det finns inga andra, säger Loeffel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela