Söndag 26 Sep
Stockholm

Nya sajten ska lösa vaccinkaoset: Så hittar du lediga tider

Den nya sajten Jagvillhavaccin.nu hjälper svenskarna att hitta lediga vaccinationstider.
Den nya sajten Jagvillhavaccin.nu hjälper svenskarna att hitta lediga vaccinationstider. Foto: Adam Ihse/TT

Vaccineringen mot covid-19 är i full gång i Sverige och jakten på en vaccinationstid har blivit allt snårigare. Var, och när, finns det lediga tider? Det svarar den nya sajten "Jagvillhavaccin.nu" på genom att samla vaccinationsdata från hela landet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är fransmannen Pierre Mesure, numera boende i Sverige, som utvecklat den nya sajten Jagvillhavaccin.nu. Inspirationen till sajten var en fransk förlaga som gjort succé.

– Jag började en svensk kopia av det här för några dagar sedan och lyckades att anpassa det fint, säger Mesure till journalisten Emanuel Karlsten.

Hur funkar Jagvillhavaccin.nu?

Majoriteten av de svenska vaccinationsystemen är slutna, men Mesure lyckades hitta två företag vars data var tillgänglig för allmänheten. Med hjälp av denna data har Mesure kunnat kartlägga drygt 25 procent av de svenska mottagningarna som erbjuder vaccin mot covid-19.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Via den nya sajten Jagvillhavaccin.nu kan nu vem som helst skriva in sin region för att få en lista över de vaccinationsmottagningar som har tillgängliga tider inom regionen. Själva bokningen sker därefter hos vaccinatören. 

Nu hoppas Mesure att även 1177 och Alltid Öppet ska öppna upp sina system och dela sin vaccindata. På så vis skulle sajten kunna visa ännu fler lediga tider. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela