Drinkar recept
Behöver du inspiration inför midsommar? - Foto: TT/Nyhetsbyrån

5 enkla drinkar som är perfekta till midsommarfesten

Sliter du dig i håret över vad som ska inhandlas inför midsommarhelgen? Då kan du göra det enklet för det med drinkarna.


Vattenmelon & prosecco-dröm

Denna drink är perfekt att ha när gästerna kommer om man vill ha något fräscht att sippa på. Och den är tokenkel att göra. 

Det enda du behöver är: 

Vattenmelon (helst ekologisk)

Vatten

Is

Valfri prosecco

Lime

Så här gör du: Mixa kylskåpskall vattenmelon tillsammans med två till tre deciliter vatten, lite is och en halv lime till det blivit en slät koncistens. Häll upp så många glas som behövs till häften av melonblandingen och häll sedan upp resten av glaset med prosecco. 

Alkoholfritt alternativ: Skippa proseccon helt eller använd en alkoholfri. 

Denna drink är lika god alkoholfri. Bildkälla: Karin Malmhav / SvD / TT

Easy peasy mango squeezy 

Gemensam nämnare för drinkarna i denna lista är att det ska vara enkelt. Till denna drink behöver du därför endast två ingredienser och det är: 

Prosecco

Mangosorbet

Så här gör du: Häll upp glasen med prosecco men lämna några centimeters utrymme. Ta sedan en rejäl skopa mangosorbet och lägg i varje glas. 

Servera direkt. 

Alkoholfritt alternativ: Byt ut vanlig prosecco mot alkoholfri. 

Bellini

Denna fantastiska brunchdrink har hamnat lite i skuggan av mimosan (vilket för övrigt endast är att förstöra gott bubbel med apelsinjuice). 

Bellinin har gjort succé på restaurangerna ute i världen – och konstigt är det inte. 

Allt du behöver är 

Champagne (finns prisvärda för omkring 200 kronor)

Persikopuré (orkar du inte göra egen finns det i barnmatshyllan som fungerar galant, men pass på alla äppleallergiker, den innehåller nämligen en liten andel äppeljuicekoncentrat). 

Så här gör du: Lägg en tesked persikopuré i botten av glasen. Häll på halva glasen med Champagne och rör om med sked. Häll sedan på mer Champagne.

Severas gärna med is men då ska det gärna vara en stor robust isbit och inte massa smått som smälter. 

Alkoholfritt alternativ: Byt ut Champagnen mot alkoholfri prosecco. 

Skål och glad midsommar. Bildkälla: Annika Byrde/TT

Kokos/Vanilj-dröm

För den som gillar mjölkdrinkar är detta en perfekt liten dold rackare som även är klockren om du vill ha någonting som inte är så starkt. 

Allt du behöver är 

Malibu

Licor 43

Mjölk (helst grön eller röd)

Såhär gör du: Häll upp två centiliter Licor 43 i ett högt glas och fyll på med tre centiliter Malibu. Fyll sedan upp med mjölk och se till att få plats med rikligt med is.

Pimm's

Den här godingen är perfekt att inleda kvällen med då den inte är så stark. Vill man ha den utan alkohol så är det bara att skippa spriten. Den gör sig väldigt god ändå. 

Ingredienserna är: 

Pimm's No 1

Schweppes ginger ale

Gurka

Kiwi

Apelsin

Jordgubbar

Så här gör du: Häll upp en tillbringare med en fjärdedels andel Pimm´s. Hacka upp gurkstavar, apelsinskivor, jordgubbar och kiwibitar och lägg ned i tillbringaren tillsammans med is. Fyll på med Schweppes. 

Senaste nytt

Örike vill ha bort mobiler i skolan

Svenska gäng svindlar i Norge

1 timme sedan
Svenska kriminella gäng ägnar sig även åt bedrägerier i Norge, enligt den norska storbanken DNB. De har haft god framgång, säger Sebastian E. Takle, avdelningschef på bankens enhet för arbete mot nätbedrägerier till näringslivssajten E24.

Viaplays rapport försenas på nytt

1 timme sedan
Viaplay har återigen missat att publicera sin rapport för det det tredje kvartalet på utsatt datum.

Många skattefel hos matbudsföretag

1 timme sedan
Skatteverket har utrett 74 företag som erbjuder matleveranser och i 90 procent av fallen har verket fattat beslut om skattehöjningar på i genomsnitt en miljon kronor.

Arbete med Tidöavtalet kan belönas med högre lön

igår 22:12
Regeringen vill höja lönen för tjänstemän som "biträder" i genomförandet av Tidöavtalet, rapporterar Dagens Nyheter. Patrik Hall är statsvetarprofessor på Malmö universitet och han anser att det ruckar på grundläggande principer. Vem har sanktionerat det här? säger han till DN.

Uppåt på Wall Street i november

igår 22:08
New York-börsens ledande index gick åt olika håll på torsdagen, den sista handelsdagen i november. Men räknat på hela den gångna månaden steg de kraftigt alla tre, breda S&P 500-index med 9,6 procent, Dow Jones industriindex med 9,2 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex med 11,2 procent