Smörpaket
Folie på eller folie av – det hela har kommit att bli en vattendelare. - Foto: Leif R Jansson / TT/Nyheter24

Dra bort eller låta foliet vara kvar på smöret? Här är rätta sättet

Du öppnar ett nytt smörpaket och exponeras av en guldig folie som täcker smöret. Men det som händer sedan är en riktig vattendelare. Nyheter24 kontaktade Arla för att höra vad foliets egentliga syfte är.


Hur vi människor väljer att konsumera våra livsmedel har sannerligen kommit att bli ett hett diskussionsämne i fikarum över hela landet. 

Vrider man av locket på ballerinakakan och äter upp innan resten av kakan? Tar man en tugga av hela direkt? Och vilken sida brer folk sina polarkakor på – den bubbliga eller den släta sidan?

Frågorna är lika många som det finns livsmedel och en till vattendelare som dykt upp ute i stugorna är det här med folien som täcker smöret i smörpaketen. 

Under locket på smörpaketen hittar man ett slags folie. Bildkälla: Claudio Bresciani / TT

Ha kvar, eller dra loss?

Men hur är det nu då, ska man ha kvar foliet efter användning för att på så sätt bevara smöret på ett bra sätt? Eller är det lika bra att dra loss det hela för att sedan kunna ta smör från hela förpackningens yta?

Har du kvar foliet eller tar du bort det? Bildkälla: Janerik Henriksson/TT

Nyheter24 kontaktade Arla vars storsäljare Bregott blivit vanligt förekommande ute i landets kylskåp. 

– Det korta svaret är nej, man behöver inte låta folien sitta kvar på Bregott. Folien finns där till en början för att skydda produkten från att torka ut och tappa smörsmak, men äter du produkten regelbundet så är påverkan så pass liten att folien inte behöver vara kvar, svarade presssekreterare Sandra Eriksson.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.