Söndag 14 Aug
Stockholm

Flygolyckan i Örebro: Idag fick anhöriga besöka olycksplatsen

Idag fick anhöriga till de som omkom i flygplanskraschen i Örebro besöka platsen.
Idag fick anhöriga till de som omkom i flygplanskraschen i Örebro besöka platsen. Foto: Kicki Nilsson/TT.

På söndagen genomförs bärgningen av flygplanet som kraschade på torsdagen i Örebro. Anhöriga fick under dagen även möjlighet att besöka olycksplatsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På söndagen vid 14-tiden påbörjade man bärgningen av flygplanet som kraschade i Örebro i torsdags. Detta för att Haverikommissionen ska kunna analysera vraket. Polisen i Bergslagen räknar med att bärgningen ska vara klart innan klockan 18, enligt SVT Nyheter. 

Under helgen har polisen även arbetat med att identifiera offren och berättar på dagens pressträff att man förväntas vara klara med det arbetet ikväll. 

På söndagen fick anhöriga till de omkomna, och medlemmar från fallskärmsklubben, även möjlighet att besöka olycksplatsen. Ungefär 200 personer kördes till plasten med buss i två omgångar, enligt SVT Nyheter

– De anhöriga gavs en möjlighet att se nedslagsplatsen och sedermera vraket. Jag tror att det kan hjälpa dem med tanke på att de inte behöver fara i ovisshet kring hur vraket ser ut, sa kriminalinspektör Lars Bröms vid dagens pressträff enligt Expressen

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.