Idag fick anhöriga till de som omkom i flygplanskraschen i Örebro besöka platsen.
Idag fick anhöriga till de som omkom i flygplanskraschen i Örebro besöka platsen. - Foto: Kicki Nilsson/TT.

Flygolyckan i Örebro: Idag fick anhöriga besöka olycksplatsen

På söndagen genomförs bärgningen av flygplanet som kraschade på torsdagen i Örebro. Anhöriga fick under dagen även möjlighet att besöka olycksplatsen.


På söndagen vid 14-tiden påbörjade man bärgningen av flygplanet som kraschade i Örebro i torsdags. Detta för att Haverikommissionen ska kunna analysera vraket. Polisen i Bergslagen räknar med att bärgningen ska vara klart innan klockan 18, enligt SVT Nyheter. 

Under helgen har polisen även arbetat med att identifiera offren och berättar på dagens pressträff att man förväntas vara klara med det arbetet ikväll. 

På söndagen fick anhöriga till de omkomna, och medlemmar från fallskärmsklubben, även möjlighet att besöka olycksplatsen. Ungefär 200 personer kördes till plasten med buss i två omgångar, enligt SVT Nyheter

– De anhöriga gavs en möjlighet att se nedslagsplatsen och sedermera vraket. Jag tror att det kan hjälpa dem med tanke på att de inte behöver fara i ovisshet kring hur vraket ser ut, sa kriminalinspektör Lars Bröms vid dagens pressträff enligt Expressen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norrköping: Polisen rapporterar om trafikolycka

Stockholm får grönt ljus för miljözon i city

EU-kommissionen har nu godkänt Stockholms nya miljözon som innebär att bensin- och dieselbilar portas, rapporterar lokaltidningen Mitti.

Stor förvirring i kring eldningsregler

Ja, elda på. Nej, elda inte alls. Förvirringen är stor när landets kommuner ska tolka regeringens nya avfallsregler.

Rapport: Nestlé sockrar barnmat till fattiga

Barngröt såld i Senegal har sex gram socker per portion – samma produkt i Schweiz har noll. Nestlé, världens största livsmedelsföretag, tillsätter socker och honung i produkter till småbarn som säljs till fattigare länder.

Efter fakturafusk – chef får gå

En chef hos installationsbolaget Bravida har fått sparken efter att personen pressat en medarbetare att fuska med sina fakturor. Detta rapporterar Dagens industri som fått uppgifterna bekräftade av bolagets kommunikationschef.

Sedlar och vapen runt död man – Israel anklagas

Israeliska agenter låg antagligen bakom ett spektakulärt mord på en libanesisk man med kopplingar till Hizbollah, hävdar landets inrikesminister. Tusentals dollar låg utspridda kring den döda kroppen, som hade "ett stort antal skottskador".