Lördag 16 Okt
Stockholm

Försvunne Mattias mamma Erika kritisk mot polisen: "Tjänstefel"

Erika Borg och sonen Mattias.
Erika Borg och sonen Mattias. Foto: Privat

Mer än åtta månader har gått sedan Mattias Borg försvann i Ljungby. Hans mamma Erika är kritisk till polisens arbete med en upphittad strumpa i sökandet efter sonen.
– Hur de hanterade det. Jag tycker det är tjänstefel, säger hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Erika Borgs son Mattias är försvunnen sedan natten mot den 5 december förra året. Trots stora sökinsatser av både polis och frivilligorganisationer har den 17-årige pojken inte hittats. 

För Erika har tiden sedan försvinnandet varit svår, och hon har tidigare uttryckt sig kritiskt mot polisens arbete. Framförallt i hur de hanterat en strumpa som hittats i området där Mattias försvann.

Strumpan lämnades till polisen som valde att inte göra en DNA-analys av strumpan, med hänvisning till att det inte skulle påverka sökarbetet. 

– Jag är väldigt besviken på förundersökningsledaren, sa Erika Borg då till Nyheter24. 

Mattias upphittade strumpa. Foto: Privat

"Det kan jag inte förlåta"

Istället skickade Erika själv strumpan till analys på Uppsala universitet, där det bekräftades att den var Mattias. 

Hon riktar nu ny kritik mot polisens arbete med strumpan. 

– Det kan jag inte förlåta. Hur de hanterade det och att de inte undersökte om det var blodmärken på strumpan. Jag tycker att det var tjänstefel, säger Erika Borg till Aftonbladet och fortsätter:

– Gruppchefen hänvisade till brottsbalken men jag kan inte hitta någonstans att man inte kunde ha skickat strumpan på analys. Är det så borde man ändra i brottsbalken. Det hindrar att försvunna personer hittats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela