Stefan Löfven om hatet på sociala medier.
Stefan Löfven om hatet på sociala medier. - Foto: Geir Olsen/TT & Jessica Gow/TT.

Stefan Löfven om hatet på sociala medier: "Ett problem för vårt land"

Under lördagskvällen gästade Sveriges statsminister Stefan Löfven "Tildes Talkshow" i TV4. I programmet delade han med sig av sin okända meditationsvana, samt sina tankar kring hatet på sociala medier.


Under fredagskvällen gästade Sveriges statsminister Stefan Löfven, 64, intervjuprogrammet Tildes talkshow som sänds i TV4. Det hör inte till vardagen att statsministern gör personliga intervjuer, men ändå delade han med sig av en hel del. 

Bland annat avslöjade statsministern vad han har för knep när det kommer till att varva ner under stressiga perioder – nämligen att meditera. 

– Det är inte så att jag mediterar varje dag eller ens varje vecka, men med jämna mellanrum känner jag att jag behöver sätta mig ner och tänka på andningen, tömma huvudet på tankar och bara vara där i stunden. Det är fantastiskt bra, berättar Löfven. 

Statsministern förklarar att det är en gammal jujutsumästare som lärt honom att meditera. Något som minst sagt behövdes under regeringskrisen, förklarar han. 

Löfven om näthat: "Problem för vårt land och samhället"

När Tilde de Paula tar upp det faktum att Stefan Löfven skulle kunna gå i pension nästa år och frågar om det är "värt det" att fortsätta med politiken, trots allt det hat politiker får utstå, förklarar statsministern att han fortsätter för att han brinner för det han gör. 

Löfven understryker samtidigt att det hårda klimatet i sociala medier är problematiskt. 

– Jag tar inte del av allt som skrivs i sociala medier, jag skulle aldrig sätta mig ner och gå igenom allt det. Däremot tycker jag generellt att den stämning och det klimat som ofta är i sociala medier är ett problem för vårt land och för samhället i stort, säger han i Tildes Talkshow och fortsätter: 

– Det verkar vara så att om man sitter och skriver något kan man bara trycka på en knappa och skicka iväg något, utan att tänka på hur det kommer tas emot. Att sitta mitt emot någon och häva ur sig, det gör inte så många. Men det verkar som att det här inte spelar någon roll, och om alla sysslar med det så har vi snart byggt upp en stämning och ett klimat i samhället som blir för hårt, och vi tjänar inte på det.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.