20-åriga Clara Lidman och Liza Eriksson golvade drakarna i "Draknästet".
20-åriga Clara Lidman och Liza Eriksson golvade drakarna i "Draknästet". - Foto: Anders Wiklund/TT & Martina Holmberg/TT.

20-åringarnas mensskyddsidé fick alla drakar i "Draknästet" att investera

Liza Eriksson och Clara Lidman är bara 20 år gamla men redan två självsäkra entrepenörer. I SVT:s nysatsning "Draknästet" tog de unga målmedvetna tjejerna samtliga drakar med storm när de presenterade sin nya idé kring mensskydd.


En röd automat där du kan hämta ut gratis mensskydd på skolan eller arbetet. Det är affärsidén som 20-åringarna Liza Eriksson och Clara Lidman, från Stockholm, presenterade i SVT:s premiäromgång av ”Draknästet”

Det så kallade Red Locker AB imponerade på samtliga drakar i programmet, som sammanlagt la in tre miljoner kronor för 15 procent av bolaget. 

– De övertygade oss direkt. Produkten förstås, men även deras hunger, ambition, mogenhet och erfarenhet som entreprenörer – trots att de bara är 20 år, säger Jonas Eriksson, före detta elitdomare i fotboll, i dag affärsman, mångmiljonär och en av drakarna, till Expressen.  

"Drakarna" Sara Wimmercranz, Lena Apler, Jacob de Geer, Shervin Razani och Jonas Eriksson. Bildkälla: Anders Wiklund/TT.

Stor efterfrågan utomlands

När Liza och Clara presenterade sin idé för drakarna hade de ett utgångsbud på en miljon kronor för tio procent av bolaget. 

Mensskydden i automaten är gratis för användarna och det går bara att hämta ut ett skydd per toalettbesök, för att undvika svinn. Företaget, skolan eller liknande som skapar ett abonnemang betalar en startsumma på några tusen och därefter 300 kronor i månaden. 

Idag finns runt 250 av dessa automater runt om i landet och det finns även en stor efterfrågan utomlands.

Bildkälla: Jessica Gow/TT.

"Handlar om att skapa en viktig förändring"

Clara och Liza förklarar i en intervju med Expressen att drakarnas engagemang både är viktigt när det kommer till kapitalet, men även med tanke på deras kontakter och erfarenhet. 

– Om vi blivit rika? Vi är på god väg! Men det finns en annan sida av framgången som handlar om att skapa en viktig förändring ute i vår värld, vilket kanske är det viktigaste för oss.

Clara Lidman och Liza Eriksson. Bildkälla: Anders Wiklund/TT.

Bästa råden för aspirerande egenföretagare 

Liza och Clara delar även med sig av sina bästa tips till andra som vill starta bolag. 

  • Ut och testa fort, sitt inte på kammaren och fila på din affärsidé för länge.
  • Våga ta hjälp och försök bygga ett stort nätverk med andra entreprenörer som har erfarenheter att dela med sig av. För oss har nätverket varit extremt viktigt.
  • Tänk hållbart, tänk vad kommer vår framtid att behöva. Det kommer att ställas högre krav på företag som skapas nu att man jobbar aktivt med de frågorna.

Källa: Expressen

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.