Måndag 18 Okt
Stockholm

M-toppen avgår efter anklagelser om olämpligt beteende mot kvinnor

M-politikern avgår.
M-politikern avgår efter anklagelser om sexuella närmanden. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT & Johan Nilsson/TT.

M-politikern Torbjörn Tegnhammar meddelar på fredagskvällen att han avgår från från sina politiska uppdrag med omedelbar verkan. Detta efter att Kvällsposten avslöjat att han anklagats för sexuella närmanden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tidigare i veckan tog Malmös oppositionsråd, Torbjörn Tegnhammar, en timeout efter att Kvällsposten avslöjade att han utreddes för en incident som partiet kallade för ett "personalärende".

Därefter har flera kvinnor offentligt gått ut och anklagat honom för sexuella närmanden och krävt att han ska avgå. 

På fredagskvällen meddelar Tegnhammar att han avgår från sina politiska uppdrag med omedelbar verkan, rapporterar Kvällsposten.

“Jag har i kväll meddelat kommunfullmäktigegruppen i Malmö, samt Moderaternas partiledning, att jag av omtanke om min familj och partiet väljer att omedelbart avgå. Jag kommer i dagsläget inte att ge några ytterligare kommentarer. Jag återkommer så småningom med min berättelse", skriver M-politikern på Facebook. 

"Alla ska känna sig trygga med att engagera sig i vårt parti" 

Torbjörn Tegnhammar är vice ordförande i kommunstyrelsen i Malmö och oppositionsledare för Moderaterna sedan 2014. Han är även ledamot i Moderaternas partistyrelse sedan oktober 2019. 

Polisen har lagt ner den förundersökning där Tegnhammar misstänktes för brott, enligt Aftonbladet

Under fredagskvällen kommenterar Moderaternas organisationschef Karin Juhlin situationen. 

”Alla ska känna sig trygga med att engagera sig i vårt parti, och Moderaternas riksorganisation ser mycket allvarligt på uppgifterna som framkommit. Idag öppnade vi därför en utredning där vi kommer prata med alla som hör av sig för att gå till botten med detta”, skriver hon till Kvällsposten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela