Nordea
Nordea har tekniska problem. - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT.

Nordea har drabbats av tekniska problem

Banken Nordea har drabbats av tekniska problem. Kunder från hela Norden uppger att det ser ut som att det saknas pengar från deras bankkonton.


Flera Nordeakunder runt om i Norden uppger att det dyker upp ett felmeddelande när de går in i bankappen, rapporterar Aftonbladet. 

“Vi har för närvarande tekniska problem med gamla internetbanken, nya internetbanken och mobilbanken (Nordea-appen)”, står det i felmeddelandet.

Flera kunder uppger även att det ser ut som att deras bankkonton har tömts på pengar. En kund berättar för Aftonbladet att vissa av hennes konton har försvunnit och att hon har noll kronor på sitt pensionssparkonto. 

Bara vissa kunder drabbas

Enligt Javier Lopez, presskommunikatör vid Nordea i Danmark, är det bara vissa kunder som har drabbats, och främst de som använder Nordeas nya internetbank. 

– Vi jobbar så fort vi kan med att lösa problemet. I nuläget är det för tidigt att säga vad problemet beror på och när det är löst, säger Javier Lopez till Aftonbladet

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

1 timme sedan
Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

1 timme sedan
Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.