Sista chansen till sommarväder är här.
Sista chansen till sommarväder är här. - Foto: Henrik Montgomery/TT/Pexels

SMHI: Sommarvärmen är tillbaka – här blir det varmast

Om du varit lite höstdeppig är det dags att tina upp. Stora delar av landet bjuder på kanonväder och det kan bli upp till 25 grader på sina platser under torsdagen.
– Sommarvärmen är tillbaka, säger SMHI:s meteorolog Alexandra Ohlsson.


Det fina vädret i Götaland och Svealand håller i sig även under torsdagen och bjuder på 20 grader eller mer.

Men var blir det allra varmast? 

Enligt prognosen är det väldigt tajt mellan orterna, men enligt SMHI:s meteorolog Alexandra Ohlsson är det Gävle, Mora, Ängelholm och Lund som kommer vara uppe och nosa på på 25-gradersstrecket. 

Norra Sverige bjuder däremot inte på någon vidare värme. 

– Längre norrut är det svalare luftmassa. Skillnaderna i vårt avlånga land märks, och det kommer pendla nästan ner mot nollan i delar av Norrbottensfjällen, säger Ohlsson till Nyheter24. 

Sista chansen till sommarväder

Under fredagen blir det lite svalare i Svealand, innan värmen kommer tillbaka igen till helgen. Men det gäller att passa på för snart är hösten här för att stanna.

– Det ser ut som det bara är veckan ut som vi kommer att ha de här temperaturerna på 20 grader eller mer, säger Ohlsson och fortsätter:

– Bor man i Götaland och Svealand, får man passa på att ta vara på de närmsta dagarna när det kommer vara ganska nära sommartemperaturer.

/
Sol
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.

Lidköping: Polisen rapporterar om brand

"Bilbrand på Svartebäcksgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Utökade EU-sanktioner mot Iran på väg

EU har påbörjat arbetet med att utöka sanktionerna mot Iran efter landets angrepp på Israel, meddelar EU:s utrikeschef Josep Borrell efter ett krismöte med unionens utrikesministrar.

Marabou återkallar mjölkchoklad efter larm

1 timme sedan
Marabous mjölkchoklad kan innehålla spår av mandel och vissa förpackningar återkallas, meddelar ägarbolaget Mondelez.

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

1 timme sedan
Myndigheterna i Bryssel har stoppat ett möte med europeiska politiker från ytterhögern, med hänvisning till säkerheten. Bland talarna fanns bland andra den kontroversielle brittiske EU-kritikern Nigel Farage och Ungerns president Viktor Orbán.