M-ledamoten anklagas för olämpliga sexuella kontakter med en 15-årig flicka.
M-ledamoten anklagas för olämpliga sexuella kontakter med en 15-årig flicka. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Uppgifter: M-ledamoten bad 15-åring om nakenbilder och sex

Den moderata riksdagsledamot som anklagats för olämpliga sexuella kontakter med en minderårig flicka ska, enligt uppgifter till Aftonbladet, ha hjälpt flickan med hennes läxor. Därefter ska han ha bett om både nakenbilder och sex.


Det var på fredagen som Moderaterna bekräftade att en av deras riksdagsledamöter utreds internt för olämpliga sexuella kontakter med en person under 18 år. 

Enligt nya uppgifter till Aftonbladet, från flera samstämmiga källor med insyn i fallet, rör det sig om kontakter med en då 15-årig flicka som varit aktiv i det moderata ungdomsförbundet Muf.

M-ledamoten bad om nakenbilder och sex 

Kontakten mellan ledamoten och flickan ska, enligt uppgifterna, ha inletts när han skulle bistå henne med läxhjälp. Vid tiden ska flickan ha varit 15 år gammal.

– Det här utvecklades så småningom på hans initiativ till en allt mer sexuell förbindelse där han bad om nakenbilder och sex, säger en uppgiftslämnare till tidningen

Enligt Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer har ingen polisanmälan upprättats.

Riksdagsledamoten ska ha dementerat all kännedom om ärendet.

Ytterligare en kvinna har trätt fram

Efter att flickan berättat om kontakterna med ledamoten vid ett möte med högt uppsatta representanter inom Moderaterna har ytterligare en kvinna trätt fram. Även hon vittnar om ett olämpligt sexuellt beteende hos M-ledamoten.

Ingen internutredning ska ha inletts gällande dessa uppgifter.

Riksdagsmannen kvar i tjänst

Partiledaren Ulf Kristersson har tidigare uppgett för Expressen att riksdagsmannen, i samband med att den interna utredningen pågår, fortsatt kan arbeta vidare inom partiet som vanligt.

– Ja, vi gör ingenting annat just nu än att utreda detta väldigt noggrant, sa M-ledaren då.

Moderater vittnar om tystnadskultur

Samtidigt vittnar flera inom partiet om en etablerad tystnadskultur.

– Jag trodde att mitt parti lärt sig något under metoo. Men jag har varit naiv, säger en anonym källa till Dagens ETC och fortsätter:

– De som väljer att berätta om sådant här får massor av fiender inom Moderaterna.

Texten uppdateras.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!