Sara Byfors och genrebild på vaccin.
Folkhälsomyndigheten meddelar att man inom kort kommer att informera om vilka som kan behöva ytterligare en vaccindos. - Foto: Janerik Henriksson/TT och Johan Nilsson/TT

FHM: Fler kan behöva vaccineras med en tredje dos

Under torsdagen hölls pressträff tillsammans med Folkhälsomyndigheten, som meddelade att de snart kommer att informera om vilka som bör få en tredje dos av vaccin mot covid-19.


Under torsdagen hölls pressträff, med bland annat Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen, om det rådande coronaläget. I Sverige fortsätter smittokurvorna att sjunka och en stor del av den svenska befolkningen är vaccinerade.

Runt sju miljoner har fått åtminstone sin första dos. De som inte har vaccinerats uppmanas fortsätta hålla avstånd och undvika trängsel.

Fler kan behöva en tredje dos

Sara Byfors, Folkhälsomyndigetens avdelningschef, meddelar även att de snart kommer att meddela vilka ytterligare som bör få en tredje dos av vaccinet mot covid-19. 

I dagsläget är det personer med kraftigt nedsatt immunförsvar som rekommenderas en ytterligare dos, men den gruppen kan alltså nu bli större.

– Men som vi har sagt nu ett tag så tittar vi på också frågan om att fler behöver den tredje dosen. Det kommer att komma ett beslut i närtid om ytterligare grupper, säger Byfors under pressträffen och lägger till:

– Syftet med den är att förhindra svår sjukdom och död. Så en prioritering för en tredje dos kommer också att behöva ske.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du fullvaccinerad?
Tack för din röst!