Explosionen i Göteborg.
Under torsdagen anhölls en man i sin frånvaro för sprängningen i Göteborg. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Explosionen i Göteborg: Man har anhållits i sin frånvaro

Tidigt tisdag morgon inträffade en kraftig explosion i ett flerfamiljshus i Göteborg. Polisen kunde inte se att explosionen skett av naturliga orsaker och en anmälan om grov allmänfarlig ödeläggelse upprättades. Nu har en man anhållits i sin frånvaro.


Klockan 04.48 på tisdagsmorgonen kom larmet om en en stor explosion i Annedal i Göteborg, vilket orsakade bränder i tre trappuppgångar och många lägenheter och garaget fylldes med rök.

16 personer i åldrarna 10 till 80 år fördes till sjukhus – varav sex av dem var allvarligt skadade. Kort efter explosionen meddelade polisen att explosionen inte ska ha skett av naturliga orsaker.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Man har anhållits för explosionen i Göteborg

Under torsdagen anhölls en man i sin frånvaro, då på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott. 

I ett pressmeddelande skriver polisen att de tillsammans med åklagare fortsätter arbetet med förundersökningen som inletts men att det i nuläget inte finns något som tyder på att sprängningen har kopplingar till gängkriminalitet.

Polis gör husrannsakan i Annedal

På torsdagseftermiddagen meddelade polisen, vid en pressträff, att man gör en husrannsakan hos en bekant till den misstänkte mannen i Annedal. 

– Om mannen är där kommer vi gripa honom. Det finns anhöriga till mannen som bor här i området och vi kommer leta efter honom, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Mannens bekant är inte misstänkt för något brott.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!