Fest och fylla när restriktionerna hävs.
Fest och fylla när restriktionerna hävs. - Foto: ADAM IHSE / TT & Pontus Lundahl/TT.

Polisens fylleceller fulla i Göteborg: "Druckits omöjliga mängder"

Första fredagen utan restriktioner innebar en hel del firande och fylla. I Göteborg fylldes fyllecellerna vilket gjorde att man fick öppna upp fler i Mölndal.


Den första helgen med lyfta restriktioner i Sverige var minst sagt efterlängtad. Något som resulterade i en hel del fylla. Under fredagsnatten blev fyllecellerna i Göteborg hela fyllda, rapporterar Göteborgs-Posten

– Det har druckits i omöjliga mängder, säger polisens vakthavande befäl Johan Ljung till tidningen.

Polisen tvingades använda sig av fylleceller i Mölndal, då de i centrala Göteborg inte räckte till. 

Bildkälla: ADAM IHSE/TT.

Mestadels god stämning

Magnus Jansson Klarin, presstalesperson för polisen i region Mitt sammanfattar kvällen i regionen som "relativt lugn" och att stämningen har varit "mestadels god". 

Trots detta omhändertogs sammanlagt 50 personer i Västmanlands län, Uppsala och Gävleborg under kvällen, skriver polisen.

50 omhändertagna i Stockholm

Totalt 50 personer har under natten omhändertagits i Stockholm, vilket är en ökning från förra helgen då 40 personer omhändertogs. 

– Det har varit mycket folk ute men de har skött sig. Den generella uppfattningen hos polisen är att det har varit mycket folk ute, mer än vanligt, men det har inte begåtts fler brott, säger Ola Österling, presstalesperson hos polisen i region Stockholm till Aftonbladet

Bildkälla: Pontus Lundahl/TT.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

Misstänkt grovt brott i Södertälje

1 timme sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

3 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

igår 22:05
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.