Mark Lorentzon.
Den misstänkte bombmannen Mark Lorentzon har hittats död, enligt uppgifter till Aftonbladet. - Foto: Polisen och Björn Larsson Rosvall/TT

Misstänkte bombmannen Mark Lorentzon har hittats död

Under tisdagen efterlystes 55-åriga Mark Lorentzon, som misstänks ligga bakom explosionen i Annedal, internationellt. Nu har han hittats död i vattnet i centrala delen av Göteborg.


Under måndagen häktades 55-årige Mark Lorentzon i sin frånvaro av Göteborgs tingsrätt, misstänkt för explosionen i ett flerfamiljshus i Annedal.

Han häktades misstänkt på sannolika skäl för mordförsök, alternativt grov misshandel, och för grov allmänfarlig ödeläggelse, alternativt grovt mordbrand.

Bakom beslutet att häkta mannen låg att kunna efterlysa honom internationellt, eftersom han trots omfattade spaningsinsatser inte hittats.

Explosionen skedde på Övre Husargatan i Annedal i centrala Göteborg. Foto: Adam Ihse / T

Mark Lorentzon hittad död

Under onsdagsmorgonen, runt 9.30, fick SOS in ett drunkningslarm till Stenpiren i Göteborg. Åklagarmyndigheten bekräftade på onsdagseftermiddagen att det var den misstänkte Mark Lorentzon som hittats död i vattnet.

Kroppen är identifierad och anhöriga har underrättats. Polisen misstänker inget brott i samband med dödsfallet.

– Det är skönt att han nu är hittad – även om vi hade hoppats att han skulle vara vid liv. Vi förstår att det faktum att sökandet dragit ut på tiden har skapat oro bland allmänheten. Nu fortsätter utredningsarbetet för att få en klarare bild av händelseförloppet och orsakerna till explosionen, säger polisens kommenderingschef Anders Börjesson i ett pressmeddelande. 

Utreder om det finns fler gärningsmän

Förundersökningen om försök till mord och grov allmänfarlig ödeläggelse fortsätter – trots Mark Lorentzons död.

– Förundersökningen mot den misstänkte mannen kommer läggas ner, men förundersökningen i övrigt kommer fortsätta för att fastställa orsaken till explosionen och utreda om det finns andra gärningsmän, säger kammaråklagare Maria Thorell.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.