Hunden Dio blev ihjälbiten av en amstaff.
Hunden Dio blev ihjälbiten av en amstaff. - Foto: Privat

Grannhunden bet ihjäl Louises hund: "Dio dog framför mig på betonggolvet"

Louise Saeden Överling skulle ut och gå med sin bebis och hundarna Dio och Doc. I loftgången utanför lägenheten blev de attackerade av grannens amstaff – som bet ihjäl Dio.
– Ögonen hade poppat ur huvudet och han dog framför mig på betonggolvet, säger hon.


En vecka har gått sedan familjen Saeden Överling i Lund förlorade sin hund – king charles spanieln Dio, 3. 

Louise Saeden Överling, 38, hade lagt ner sin niomånaders bebis i vagnen och satt på hundarna koppel för att ta en promenad, men de hann inte långt. 

Två dörrar bort i loftgången där familjen bor stod grannens dörr på vid gavel. Plötsligt tittade en amstaff ut genom dörren och gick direkt till attack mot Dio och Doc. 

– Hunden tog ett lejonskutt och bara kastade sig på mina hundar och mig och slet i hundarna, säger Louise Saeden Överling till Nyheter24 och fortsätter: 

– Jag bara skrek och skrek och försökte få ut mina hundar ur käften på amstaffen. Det var rent kaos.

Dio blev 3 år. Foto: Privat

Ögonen poppade ut

I tumultet släppte Louise vagnen och föll omkull på betonggolvet. Till slut fick hon upp käken på grannhunden och Doc rusade iväg – men för Dio hade det gått sämre.

– Han trillade ner på betonggolvet. Ögonen hade poppat ur huvudet och han bara blödde och dog framför mig, säger hon. 

Från grannhuset kom en granne springande barfota för att ta hand om Louises bebis, samtidigt som hon ringde sin man och 112. Polisen kom till platsen, men valde att inte ta hand om amstaffen. 

Ägaren höll på att flytta när attacken skedde och bor inte längre kvar. 

– Vad jag vet lever hunden fortfarande. Jag hoppas de inte flyttat till ett område med många barn och hundar, säger Saeden Överling. 

Här i loftgången blev Dio ihjälbiten. Foto: Privat

Ville inte bo kvar

Efter attacken mår familjen väldigt dåligt och vill inte längre bo kvar i lägenheten. På betonggolvet i loftgången syns fortfarande blod kvar efter attacken. 

Louise son Viktor som är 1,5 år, vaknar på nätterna och skriker efter Dio.

– Det var hans hund. Han brukade gå bredvid vagnen och hålla honom i koppel, säger hon och fortsätter:

– Ska jag vara tacksam för något får jag vara tacksam att jag får ha kvar mina barn.

Louise Saeden Överling. Foto: Privat

Gjort två polisanmälningar

Familjen har polisanmält händelsen, och har även gjort en anmälan om vållande till kroppsskada efter att Louise gjorde sig illa då hon föll. 

– Den mördade min hund, vår familjemedlem, säger hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

63 000 vårdanställda kan vägra övertid

På torsdag nästa vecka kan 63 000 anställda inom vården gå ut i övertids- och nyanställningsblockad. Vi jobbade tre miljoner övertidstimmar förra året vilket motsvarar ungefär 1 800 extra heltidsanställda. Vi kommer inte täcka upp för det längre, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i krock i Norrköping.", skriver polisen på sin hemsida.