Onsdag 25 Maj
Stockholm

Man anhållen för smitningsolycka – pojke hittades medvetslös i dike

En man har gripits efter en smitolycka i Sandarne. Genrebild.
En man har gripits efter en smitolycka i Sandarne. Genrebild. Foto: Janerik Henriksson / TT/Google maps

En tonårspojke hittades i oktober medvetslös i ett dike i Sandarne. Pojken vårdas för allvarliga skador och polisen tror att han blivit påkörd bakifrån. Nu har en man anhållits misstänkt för smitningsolyckan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var den 19 oktober som en tonårspojke hade varit hemma hos sin flickvän och hennes familj i Sandarne utanför Söderhamn och skulle ta bussen hem. 

Men pojken dök inte upp hemma och hans bror kontaktade då flickvännen, vars familj gav sig ut för att leta efter honom, skriver SVT Gävleborg.

Flickvännens familj hittade pojken i ett dike

De hittade då tonåringen medvetslös i ett dike. Han fördes till sjukhus och vårdades till en början för livshotande skallskador, men sedan slutet av oktober betraktas hans läge som stabilt. 

Polisen misstänker att pojken blev påkörd bakifrån av en smitare, och på platsen hittades glas- och plastdelar från en bil. 

Den skadade pojken har ännu inte kunnat höras i ärendet.

Man i 35-årsåldern anhållen

På tisdagskvällen, mer än två veckor efter händelsen, kunde polisen gripa en man i 35-årsåldern misstänkt för smitningsolyckan. 

"Det är efter ett omfattande och noggrant arbete som utredningsgruppen kom fram till att den nu anhållne mannen kunde gripas", skriver polisen på sin hemsida.

Mannen anhölls senare och förhördes under onsdagen. Han misstänks för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada och smitning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela