Ett äldreboende i Trelleborg har lex Sarah-anmälts.
Ett äldreboende i Trelleborg har lex Sarah-anmälts. - Foto: Pontus Lundahl/TT och Fredrik Sandberg/TT

Åldring ramlade ur rullstol på äldreboende – blev utskrattad av personalen

När en äldre person ramlade ur sin rullstol på ett äldreboende i Trelleborgs kommun skrattade personalen – i stället för att hjälpa till. En lex Sarah-anmälan har nu upprättats efter händelsen.


Två händelser vid ett äldreboende i Trelleborgs kommun, bägge relaterade till äldre personer som ramlat, har lex Sarah-anmälts

Detta eftersom personalen på boendet hanterat fallen med skratt – eller genom att ha gå därifrån. Nu utreds äldreboendet i fråga.

Anmälan efter fallen på äldreboende i Trelleborg

I anmälan, som Trelleborgs Allehanda tagit del av, framgår att en av de boende ska ha glidit ur sin rullstol. Två personer ur personalen som bevittnade det hela ska då ha skrattat eftersom de tyckte att det hela sett "roligt" ut. Kort därefter ska de ha bett om ursäkt.

Men det hela stannar inte där. En annan boende ramlade i duschen, och personalen som befann sig i dennes lägenhet kastade då en handduk på den boende – snarare än att hjälpa personen upp. 

"Låg och sprattlade som en skalbagge"

Det hela uppdagades när de anställda själva delade med sig av händelserna till sina kollegor. 

Bland annat ska en anställd då, i relation till åldringen som ramlat i duschen, ha sagt: "och där låg [personen] som en skalbagge och sprattlade", rapporterar Trelleborgs Allehanda.

När tidningen försökt nå Kenneth Johansson, avdelningschef för äldreomsorgen i Trelleborgs kommun, har han avböjt att kommentera det hela.

”Vi har inga ytterligare uppgifter/fakta innan vi kommit en bit i utredningen”, skriver han till Trelleborgs Allehanda.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!