Utredningen om dödsfallen på Uppsala konsert och kongress läggs ner.
Utredningen om dödsfallen på Uppsala konsert och kongress läggs ner. - Foto: William Brunius/TT och Julia Zabielski/Nyheter24

Utredningen om dödsfallen på Uppsala konserthus läggs ner

Två personer, en man i 80-årsåldern och en man i 60-årsåldern, omkom på Uppsala konsert och kongress under förra veckan. Nu läggs polisutredningen ner.


Det var för en vecka sedan som en man i 80-årsåldern föll ner från sjunde våningen inne på Uppsala konsert och kongress och landade på en man i 60-årsåldern. Bägge personer avled, och även en kvinna skadades i samband med händelsen.

Polisutredningen läggs ner

Efter dödsfallen upprättade polisen en anmälan om vållande till annans död och vållande till kroppsskada. Nu meddelar polisen, enligt P4 Uppland, att utredningen läggs ner med hänvisning till att den misstänkte 80-åringen är avliden. 

Uppsala konsert och kritik har fått kritik

Tidigare anställda vid Uppsala konsert och kongress har kritiserat utformningen av byggnaden. En före detta medarbetare uppgav under förra veckan att "det bara var en tidsfråga" innan någon föll.

– Det är för jävligt. Det hade kanske kunnat förebyggas, och då kanske de här personerna hade överlevt. Det här borde man ha tänkt på, sade personen då till SVT Uppsala.

Den nuvarande vd:n, Henrik Lillsjö, menar dock att lokalen följer de direktiv som finns.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!