Lördag 27 Nov
Stockholm

Knepet: Så får du mer plats på flyget – utan att betala extra

Hur får man mer utrymme på flygplanet? Här är knepen!
Hur får man mer utrymme på flygplanet? Här är knepen!. Foto: Viacheslav Lakobchuk/Alamy/Stella Pictures och Alamy/Stella Pictures

Älskar du att resa, men är samtidigt trött på att sitta och trängas med andra passagerare på flyget? Då finns det två listiga knep att ta till för att få betydligt mer plats – utan att det svider i plånboken.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att resa är förstås kul, men det är inte alltid lika roligt att sitta inklämd mellan passagerare man inte känner, med minimalt med utrymme.

Det här kan dock reseinfluensern Chelsea Dickenson , som ligger bakom Instagramkontot @cheapholidayexp, råda bot på. Hon har på Tiktok delat med sig av två listiga knep som kan ge dig betydligt mer plats på flygplanet – utan att betala extra.

– Jag har använt mig av knepen ungefär tio gånger och skulle säga att jag har lyckats med dem drygt 60 procent av gångerna, har hon sagt till Fox News.

Så här får du som reser själv mer plats på flyget

Det första tipset som Chelsea Dickenson delar med sig av kan du som reser själv prova. Det är simpelt: boka en plats på rad 13. 

Många är nämligen vidskepliga och med tron om att nummer 13 för otur med sig undviker vissa att boka platser på just denna rad. På så vis skulle du kunna få en hel rad för dig själv. 

Mer utrymme på flygplanet för två personer

Chelsea Dickenson kommer även med ett annat life hack för dig som reser med ytterligare en person. Snarare än att boka två platser bredvid varandra ser du till att boka en plats vid fönstret och en plats vid gången.

Det är nämligen så att många drar sig för att boka en plats i mitten, mellan två främlingar, och det är därför inte ovanligt att mittenplatsen blir tom. Då får ni alltså en hel sätesrad att bre ut er på. 

Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Skulle mittenplatsen ändå bokas av någon annan är det enkelt att bara fråga personen ifråga om hen kan tänka sig att sitta vid fönstret eller gången så att ni får sitta intill varandra.

Om flighten blir fullbokad hjälper förstås varken det första eller andra tipset, men det är alltid värt ett försök, eller hur?

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela