Hur får man mer utrymme på flygplanet? Här är knepen!
Hur får man mer utrymme på flygplanet? Här är knepen! - Foto: Viacheslav Lakobchuk/Alamy/Stella Pictures och Alamy/Stella Pictures

Knepet: Så får du mer plats på flyget – utan att betala extra

Älskar du att resa, men är samtidigt trött på att sitta och trängas med andra passagerare på flyget? Då finns det två listiga knep att ta till för att få betydligt mer plats – utan att det svider i plånboken.


Att resa är förstås kul, men det är inte alltid lika roligt att sitta inklämd mellan passagerare man inte känner, med minimalt med utrymme.

Det här kan dock reseinfluensern Chelsea Dickenson , som ligger bakom Instagramkontot @cheapholidayexp, råda bot på. Hon har på Tiktok delat med sig av två listiga knep som kan ge dig betydligt mer plats på flygplanet – utan att betala extra.

– Jag har använt mig av knepen ungefär tio gånger och skulle säga att jag har lyckats med dem drygt 60 procent av gångerna, har hon sagt till Fox News.

Så här får du som reser själv mer plats på flyget

Det första tipset som Chelsea Dickenson delar med sig av kan du som reser själv prova. Det är simpelt: boka en plats på rad 13. 

Många är nämligen vidskepliga och med tron om att nummer 13 för otur med sig undviker vissa att boka platser på just denna rad. På så vis skulle du kunna få en hel rad för dig själv. 

Mer utrymme på flygplanet för två personer

Chelsea Dickenson kommer även med ett annat life hack för dig som reser med ytterligare en person. Snarare än att boka två platser bredvid varandra ser du till att boka en plats vid fönstret och en plats vid gången.

Det är nämligen så att många drar sig för att boka en plats i mitten, mellan två främlingar, och det är därför inte ovanligt att mittenplatsen blir tom. Då får ni alltså en hel sätesrad att bre ut er på. 

Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Skulle mittenplatsen ändå bokas av någon annan är det enkelt att bara fråga personen ifråga om hen kan tänka sig att sitta vid fönstret eller gången så att ni får sitta intill varandra.

Om flighten blir fullbokad hjälper förstås varken det första eller andra tipset, men det är alltid värt ett försök, eller hur?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

Polisen i Boden rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Garnisindsgatan/Kyrkgatan i Bodens centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Älvsbyn

1 timme sedan
"Larm om trafikolycka på riksväg 94/länsväg 356 i Älvsbyn.", skriver polisen på sin hemsida.

Vinstlyft för Hemnet

1 timme sedan
Bostadsannonssajten Hemnet redovisar ett rörelseresultat på 99 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 68 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Stort vinstfall för JM

1 timme sedan
Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

1 timme sedan
"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.