Elin Ronnydottir i ett flygplan
Elin Ronnydottir i ett flygplan - Foto: Screenprint från Elins Instagram @ Ronnydottir

Flygvärdinnan: Här är hemliga knepet som gör att din resa blir billigare

Ska du ut och resa snart? Då finns det ett knep att ta till för att resan ska bli lite billigare. I en intervju med Nyheter24 avslöjar flygvärdinnan Elin Ronnydottir hur du ska bära dig åt.


Elin Ronnydottir, 24, jobbar som flygvärdinna och har flera års erfarenhet inom flygindustrin. Första flygningen gjorde hon 2017 och har sedan dess samlat på sig tips och tricks som kan hjälpa dig att underlätta ditt resande. I en intervju med Nyheter24, avslöjar Ronnydottir knepet som hjälper dig att spara pengar på din kommande flygresa. 

Ronnydottir även hur man överlever en flygplanskrasch, läs mer om det här, och hur du får flygplanet att vänta på dig om du är försenad, läs mer om det här

Elin Ronnydottir i ett flygplan Foto: Screenprint från Elins Instagram @ Ronnydottir

Så får du din flygresa billigare

När du söker efter din resa ska du göra det i privatläge, detta är tillgängligt i din webbläsare och kan ibland också kallas att söka med ett "inkognito-fönster".

Ronnydottir förklarar att alla hemsidor samlar in något som kallas för "cookies", vilket betyder att hemsidorna sparar din information och därefter justerar priset, oftast uppåt.

Genom att söka i ett privatläge får du tillgång till de billigaste priserna, då hemsidan inte kan läsa av dina cookies i ett privatläge, och då alltså tidigare sökningar som du gjort inför din resa.

Elin Ronnydottir framför ett flygplan Foto: Screenprint från Elins Instagram @ Ronnydottir

Här är den säkraste plastsen i ett flygplan

När du har bokat din resa vill du placera dig på den säkraste platsen i flygplanet. 24-åringen berättar att många väljer att placerar sig i mitten av planet, då de flesta tror att planet störtar med nosen nedåt vid en krasch, en plats i mitten innebär också mindre turbulens. Men att nosen alltid kolliderar först är inte fallet. 

Vid en kollision vill du nämligen inte sitta i mitten av planet, då den högst troligt kommer att börja brinna då vingarna är fyllda med bränsle.

Ronnydottir berättar att deras plats som flygpersonal är fram och bak i planet, därför tror hon att det är de säkraste platserna att vara på. 

Se hela intervjun med Elin Ronnydottir i spelaren ovan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.

223 miljoner till regionerna för fler AT-läkare

Regionerna får 223 miljoner kronor för att utöka antalet AT-läkare för att kunna säkerställa kompetensförsörjningen, meddelar regeringen i ett pressmeddelande.

Rusning efter vapenlicenser oroar palestinier

Kriget mot Hamas har lett till en rusning efter vapenlicenser bland vanliga israeler. Medborgarna känner sig säkra när de kan "neutralisera beväpnade terrorister", hävdar säkerhetsminister Itamar Ben-Gvir. Men bland palestinier i Israel ökar oron.

MP: Höj reduktionsplikten och inför vägskatt

MP vill återinföra reduktionsplikten men inte låta den påverka priset vid pump. Istället vill partiet bekosta den med en slags vägskatt som främst ska tas ut på bilkörning i städer.

USA: Vi låter inte Ukraina falla

Trots oenigheten i kongressen bedyrar USA:s försvarsminister Lloyd Austin att man inte kommer att överge Ukraina.