Lördag 29 Jan
Stockholm

Flygvärdinnan: Så har du bäst chans att överleva en flygkrasch

Elin Ronnydottir framför ett flygplan och bild på flygplansvinge
Elin Ronnydottir framför ett flygplan och bild på flygplansvinge. Foto: Screenprint från Elins Instagram @ Ronnydottir/Pexels.com

Ska du flyga i vinter? I en intervju med Nyheter24 berättar flygvärdinnan ​​Elin Ronnydottir, hur du överlever en flygplanskrasch, och var i flygplanet som är den säkraste platsen att vara på.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Elin Ronnydottir, 24, jobbar som flygvärdinna och har stor erfarenhet inom flygindustrin. Första flygningen gjorde hon 2017 och har sedan dess samlat på sig tips och tricks som kan hjälpa dig att underlätta din kommande flygresa. I en intervju med Nyheter24, avslöjar Ronnydottir hur du överlever en flygplanskrasch

Elin Ronnydottir framför ett flygplan Foto: Screenprint från Elins Instagram @ Ronnydottir

Så överlever du en flygplanskrasch 

Elin Ronnydottir berättar att du vid en krasch ska ta på dig alla kläder som du har tillgängligt, det är bra om du exempelvis hamnar på en kall plats. Du ska sedan avlägsna alla föremål som kan skada dig vid kraschen, så som smycken. 

Du ska sätta på dig bältet och isolera dig själv med väskor och andra föremål som du kan hitta. Sedan ska du sitta framåtlutad med händerna uppe på stolen, detta skyddar dig om hatthyllorna faller ned. 

Elin Ronnydottir framför ett flygplan Foto: Screenprint från Elins Instagram @ Ronnydottir

Här är den säkraste plastsen i ett flygplan

24-åringen berättar att många väljer att placerar sig i mitten av planet, då de flesta tror att planet störtar med nosen nedåt vid en krasch, en plats i mitten innebär också mindre turbulens. Men att nosen alltid kolliderar först är inte fallet. 

Det är nämligen så att vid en kollision vill du inte sitta i mitten av planet, då den högst troligt kommer att börja brinna då vingarna är fyllda med bränsle. 

Ronnydottir berättar att deras plats som flygpersonal är fram och bak i planet, därför tror hon att det är de säkraste platserna att vara på. 

Se hela intervjun med Elin Ronnydottir i spelaren ovan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela