En student har vräkts efter flera klagomål från grannarna.
En student har vräkts efter flera klagomål från grannarna. - Foto: Unsplash, Shutterstock

Hot, likmaskar och våld: Student vräkt från lägenhet efter klagomål

En student i Borlänge har blivit vräkt efter flertalet klagomål. Mannen ska bland annat låtit soporna stå så pass länge att det dök upp likmaskar, hotat både grannar och anställda hos hyresvärden och betett sig nedlåtande.


Flera klagomål mot en manlig student kom in till hyresgästföreningen Tunabyggen i Borlänge tidigare i år.

Grannarnas klagomål ledde slutligen till att han fick flytta till en annan del av byggnaden. Trots det fortsatte hans beteende.

Kröp likmaskar på köksgolvet

Mannen delade både badrum och kök med andra studenter. När två av hans grannar bad att städa efter sig och inte hosta i det gemensamma köket ska han ha puttat bägge studenterna.

Han lät även bli att diska och gå ut med soporna, vilket ledde till att det började krypa likmaskar på köksgolvet.

Uttalade sig nedsättande mot personal

I studentkorridorer gäller det att vara respektfull när det kommer till höga volymer, något som mannen inte tog någon hänsyn till.

Till slut skickade grannarna in klagomål efter att mannen vägrade sluta med att varken spela hög musik, skrika eller sjunga med öppen dörr. När en anställd hos Tunabyggen åkte dit för att ge mannen en tillsägelse ska han ha uttalat sig nedsättande.

"Leta rätt på honom"

Flera av de kvinnliga grannarna blev utsatta för kränkande beteende från mannen. Han var också hotfull mot flera grannar.

Studenten ska också ha lutat sig över en annan anställd, för att sedan hosta och snörvla sig. När den anställda bad honom att sluta, ska mannen ha hotat honom genom att säga att han "skulle leta rätt på honom och ta honom".

Var dömd sedan tidigare

Studenten ska sedan tidigare vara dömd för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och ofredande mot tre anställda på ett universitet. Han stängdes av från sitt lärosäte i tre månader 2020 då han betedde sig störande och hotfullt. 

I november avhystes mannen från lägenheten. På plats fanns socialtjänsten, polisen och Kronofogden, men enligt Hem & Hyra ska allt ha gått bra.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.