Torsdag 26 Maj
Stockholm

Kvinna misstänks ha lurat funktionsvarierad på en halv miljon kronor

Pengar och kreditkort
Bedrägeriet ska röra sig om nästan en halv miljon kronor. Foto: Henrik Montgomery/TT och Pexels

En 39-årig kvinna misstänks ha manipulerat en funktionsvarierad kvinna att ta lån, för att sedan själv ta pengarna. Det ska röra sig om ungefär en halv miljon kronor. Nu åtalas den 39-åriga kvinnan för flera fall av grova bedrägerier.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En kvinna i Strömstads kommun ska ha blivit utsatt för upprepade bedrägerier under en längre period. Kvinnan, som har en lindrig psykisk funktionsvariation, har uppmanats att ta flera lån på totalt över 650 000 kronor, rapporterar Bohusläningen. 

Men kvinnan fick bara behålla en liten del av de lånade pengarna själv, då en annan kvinna misstänks ha lurat henne på drygt 590 000 kronor. 

Den andra kvinnan, 39 år gammal, står nu åtalad misstänkt för nio fall av grovt bedrägeri.

Använde kvinnans kreditkort för att handla varor 

Bedrägeriet rör sig om ett flertal lån, där de flesta var snabblån. 39-åringen ska ha lovat den funktionsvarierade kvinnan att hon skulle betala tillbaka, fastän hon egentligen inte avsåg att göra det eller ens hade pengarna till det, uppger åklagare. 

Men förutom lånet ska 39-åringen också ha lurat den andra kvinnan att köpa två bilbarnstolar till henne, och sagt att hon ska betala för dem senare. Något hon inte gjorde. 

Hon ska även ha lurat den andra kvinnan att skaffa ett kreditkort i sitt namn, men sedan har 39-åringen använt kortet för att handla till sig själv. 

Den åtalade kvinnan förnekar brott, enligt Bohusläningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela