En man som hade narkotika för sju miljoner kronor i en lägenhet i Göteborg döms till fängelse i sex år och tre månader. Arkivbild.
En man som hade narkotika för sju miljoner kronor i en lägenhet i Göteborg döms till fängelse i sex år och tre månader. Arkivbild. - Foto: TT

Fängelse för knarklager i lägenhet

När Tullverket slog till mot lägenheten i somras hittades två resväskor som innehöll narkotika: en med drygt sju kilo kokain, och en med knappt sex kilo cannabis.


Knarkets värde vid försäljning på gatan har beräknats till drygt sju miljoner kronor, skriver Göteborgs-Posten.

25-åringen som hyrt lägenheten i andra hand medgav att han haft hand om cannabisen, men nekade till kännedom om kokainet. Hans fingeravtryck, eller dna-spår, fanns dock på utrustning som använts för att dosera och förpacka kokain i lägenheten.

— Han är en underhuggare som lockats hit för att tjäna pengar genom att vakta narkotikan, sade kammaråklagare Stina Lundqvist till GP när åtalet väcktes.

25-åringen döms nu för synnerligen grovt narkotikabrott.

En 35-årig man, som enligt åklagaren varit huvudman i knarkhanteringen, friades från de flesta misstankar av tingsrätten. Han fick dock fem månaders fängelse för narkotikabrott.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!