Vad händer om piloterna måste nödlanda i vatten?
Vad händer om piloterna måste nödlanda i vatten? - Foto: Pexels

Det här händer om piloterna måste nödlanda i vatten

Att behöva nödlanda är mångas mardröm, att nödlanda på vatten är ännu värre. Nu berättar två piloter om hur de agerar om denna ovanliga situation skulle uppstå.


Ska du iväg och resa i vinter? I en Tiktok-video berättar två piloter hur de agerar vid en nödlandning när de befinner sig över hav. 

Så agerar piloterna om de måste nödlanda, men befinner sig över vatten Foto: Pexels

Vad händer när piloterna måste nödlanda över vatten?

Att behöva nödlanda på vatten under sin resa, är för många en hemsk mardröm. Men vad händer egentligen när detta är den enda utvägen? 

Så agerar piloterna om de måste nödlanda på vatten Foto: Pexels

Tiktok-kontot flyiiingtwins har över tre miljoner följare på plattformen. I sina klipp svarar de på frågor från passagerare och delar med sig tips och tricks för de som snart ska flyga.

I en video publicerad i december 2021 svarar de på frågan vad som händer när piloter måste nödlanda planet och de befinner sig över vatten. 

De berättar att den enda nödsituationen som skulle tvinga piloterna att landa på vatten, är om det skulle vara en brand på planet. 

Men de förklarar att denna situation är extremt ovanlig, men att om det skulle hända, behöver de utrymma planet så fort som möjligt. På grund av det, håller piloterna konstant koll på om det skulle uppstå någon eld i flygplanet

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!