Tisdag 24 Maj
Stockholm

En bartender svarar på myter om alkohol

I ett klipp på Tiktok avslöjar en bartender myter om alkohol
I ett klipp på Tiktok avslöjar en bartender myter om alkohol. Foto: Pexels

Har du funderat kring om alkohol faktiskt dödar dina hjärnceller, eller om du kan lindra din kommande bakfylla genom att äta något innan du lägger dig? Vi har svaret.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Är det så att koffein gör dig nyktrare? Om detta är en fråga som du brukar ställa dig själv borde du läsa vidare. Bartendern Herman Wahlgren använder plattformen Tiktok för att svara på frågor från sina följare. Och en av dessa frågor är nämligen kring myter om alkohol. 

Bartendern har tidigare avslöjat på plattformen att bartenders dömer dig utifrån vad du väljer att beställa. Läs mer om det här.

På Tiktok avslöjar en bartender myter kring alkohol Foto: Pexels

Dödar alkohol hjärnceller?

En vanlig fråga är om alkohol dödar dina hjärnceller. 

– Alkohol dödar inte hjärnceller, men det försämrar hjärnans funktion över tid, menar Wahlgren. 

En annan sak hans följare undrar över är om bakfyllan blir bättre om du äter något innan du lägger dig. Enligt Wahlgren är detta också en myt. 

Får koffein dig att bli nyktrare snabbare?

En annan fråga som Wahlgren svarar på är om koffein får dig att bli nyktrare snabbare och även det, enligt bartendern, är en myt och stämmer alltså inte. Men det får dig att känna dig mer alert.

– Då känns det som om du är nyktrare än vad du egentligen är, säger Wahlgren. 

Den sista fråga som Wahlgren svarar på är myten om att olika typer av alkohol påverkar dig på olika vis. Detta stämmer inte, menar bartendern.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela