Nyheter24 sammanfattar knepen du bör tänka på när du går på visning
Nyheter24 sammanfattar knepen du bör tänka på när du går på visning - Foto: Pexels

Knepen du bör känna till innan visningen

Funderar du på att köpa ny bostad? Då finns det några saker som du bör tänka på innan visningen.


Går du i hus-tankar? Eller ska du kanske köpa ny lägenhet? Då finns det flera saker som du bör veta innan du går på visning. Här kommer fem saker som du bör tänka på.

Här kommer fem saker som du bör tänka på innan visningen Foto: Pexels

Bli inte blind av bostadens charm

En viktig sak att komma ihåg när du är på visning, är att inte bli förblindad av bostadens charm och utseende. Det är såklart viktigt att din framtida bostad ska se bra ut, men kom ihåg att det inte är det viktigaste. 

Kom också ihåg att inredningen i bostaden också bidrar till hur den ser ut. Försök att tänka bort inredningen och föreställ dig istället hur det skulle se ut med dina möbler. 

Istället för att fokusera på utseendet av bostaden bör du tänka på hur funktionell den är. Har den allt du behöver? Flyttar du för att du vill bo större? Då bör du såklart kolla på en luftigare och större bostad, känns den du kollar på mindre? Då är den såklart inget för dig. 

Tänk på att lägga en extra blick mot köket och badrummet. De är de rum som är absolut dyrast att renovera. Därför bör de falla dig i smaken redan innan du flyttar in. Finns det plats för dubbel kyl och frys? 

Fundera över vilka rum som är viktigast för dig och var du spenderar mest tid. Sen kollar du extra på de rummen.

Hur känns området?

På vägen in till bostaden lägg märke till hur området ser ut. Hur vill du att området ska vara? Ska det vara mycket natur, nära till centrum eller vara omringat av olika restauranger? Om du är vegan eller vegetarian är det också viktigt att kolla vad för matalternativ det finns i området. Om det inte finns en pizzeria med veganost, kan du tyvärr gå hungrig en fredagkväll och det vill ingen. 

Kika också efter närmaste busstation eller tågstation. Det är viktigt om du pendlar till jobbet eller har familj i en annan stad.

Kom ihåg att kolla var närmaste buss och tåg går Foto: Pexels

Håll utkik efter skavanker

På visningen bör du hålla koll på väggar, golv, kök och badrum efter skador. Våga flytta på möbler för att kolla om golvet är skadat. På det viset undviker du en otrevlig överraskning när du väl flyttar in.

Tänk framåt

Ska du bo där länge? Om svaret är ja, tänk då på framtiden. Hur kommer ditt liv se ut om fem år? Kommer du fortfarande att arbeta hemma, då kanske du behöver plats för ett hemmakontor. Eller har du börjat dejta någon som kanske vill flytta in i framtiden? Då behöver du plats för en dubbelsäng. Och när dubbelsängen är på plats kanske du behöver utrymme för ett barnrum. Våga tänka framåt när du är på visningen.

Försök att tänka framåt när du letar bostad Foto: Pexels

Hur är ljusinsläppet?

En väsentlig sak vid köp av bostad är hur mycket ljusinsläpp den har. Ser bostaden mörk ut? Hur många fönster har den? Får balkongen sol? Lägg märke till färgerna på väggarna, är de vita kan lägenheten se ljusare ut än vad den egentligen är.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!