Söndag 23 Jan
Stockholm

Många barnmorskor drar tillbaka uppsägning

Hälften av barnmorskorna som sade upp sig från Danderyds sjukhus i höstas har dragit tillbaka sin uppsägning. Arkivbild.
Hälften av barnmorskorna som sade upp sig från Danderyds sjukhus i höstas har dragit tillbaka sin uppsägning. Arkivbild. Foto: TT

Drygt 50 barnmorskor på Danderyds sjukhus sade i höstas upp sig i protest mot arbetsmiljön i förlossningsvården. Hälften av dem har nu dragit tillbaka sin uppsägning, uppger Region Stockholm i ett pressmeddelande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

"Jag är både lättad och tacksam för de barnmorskor som har tagit tillbaka sina uppsägningar. De åtgärder och insatser som nu startas upp är beroende av att vi också har medarbetare som vill jobba kvar och som vill delta i förändringen", säger Nicole Silverstolpe som tillsatts som regional samordnare för att lösa den krissituation som uppstått inom förlossningsvården.

Färre barn än tidigare år väntas födas i regionen de närmaste månaderna. Dock är läget inom förlossningsvården fortsatt ansträngt.

"Bemanningsläget ser bättre ut än innan jul men vi saknar fortfarande en del kompetenser och arbetar för fullt med både rekrytering och ”inskolning” för dem som vill återvända till förlossningsvård från andra barnmorskeroller", säger Nicole Silverstolpe vidare.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela