Lördag 21 Maj
Stockholm

Björn Natthiko Lindeblad är död – blev 60 år gammal

Björn Natthiko Lindeblad har gått bort.
Björn Natthiko Lindeblad har gått bort. Foto: Claudio Bresciani/TT

Björn Natthiko Lindeblad är död. I ett inlägg i sociala medier uppger den tidigare näringslivschefen tillika buddhistmunken, som var sjuk i ALS, att han avslutat sitt liv omgiven av nära och kära. Natthiko Lindeblad blev 60 år gammal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

År 2018 diagnostiserades Björn Natthiko Lindeblad, som tidigare var chef för Aga och som på senare år levde som buddhistmunk, med den obotliga nervsjukdomen ALS – en diagnos han berättade om i sitt sommarprat 2020.

Björn Natthiko Lindeblad: ”Fick som jag ville”

På måndagen den 17 januari avslutade Björn Natthiko Lindblad sitt liv, står det i ett inlägg som publicerats i hans sociala medier.

”Jag svalde ett glas smoothie med det gängse preparatet, och somnade sedan lugnt och stilla in. Utan rädsla eller tvekan”, går att läsa i inlägget som fortsätter: 

”Jag fick som jag ville. Förlåt alla vänner för att jag behövde hålla datumet hemligt. Jag behövde freda tillfället för oss som var där”, skriver han i inlägget.

Björn Natthiko Lindeblad anordnade avskedsfest

Under hösten, efter att ha fyllt 60 år, anordnade Natthiko Lindeblad en avskedsfest.

– Det var väl så att jag satt och tänkte lite på hur en begravning skulle kunna se ut, och så tänkte jag ”vad tråkigt att sitta och tänka på en begravning där jag inte är med”. Jag ville ha en fest och då tänkte jag att min 60-årsdag är ett bra svepskäl, säger Björn Natthiko Lindeblad, i en tidigare intervju med TV4.

Mår du dåligt? Hit kan du vända dig:

 • Behöver du akut hjälp? Ring 112.
 • Självmordslinjen. Om du har tankar på att ta ditt liv, eller har någon i din närhet som du är orolig för kan du kontakta Självmordslinjen. Du kan också nå dem via deras chatt på mind.se/chatt.
  Telefon: 901 01
 • Äldrelinjen. Förening Mind har en stödtelefon som riktar sig till dig som är 65 år eller äldre och som mår psykiskt dåligt.
  Telefon: 020-22 22 33
 • SPES – Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd.
  SPES riktar sig till dig som har förlorat en närstående i suicid. Förutom att ringa så kan du också chatta mde en stödperson på spes.se/chatt.
 • Jourhavande medmänniska
  Telefonnummer: 08-702 16 80, alla dagar klockan 21–06.
 • Suicide zero
  Fakta och råd om självmord på https://www.suicidezero.se/fakta-och-rad.
Kommentera
Kopiera länk
Dela