Det finns flera saker du inte bör göra om du vill komma in på krogen.
Det finns flera saker du inte bör göra om du vill komma in på krogen. - Foto: Johan Nilsson/TT och Adam Ihse/TT

Ordningsvakten: Det här är det sämsta du kan göra i krogkön

Utanför krogar och nattklubbar ringlar sig köerna ofta långa och inte sällan blir personer nekade i dörren. För Nyheter24 berättar ordningsvakten John Carlsson om vad du absolut inte ska göra om du vill komma in i vimlet.


Efter att ha jobbat som ordningsvakt och vaktchef på både nattklubbar och studentnationer i Skåne i nio år har John Carlsson sett det mesta – på både gott och ont.

– Det bästa är att få träffa alla människor. Både kollegor som är ordningsvakter och även värdar, bartenders, diskplockare och alla som jobbar på ett ställe. Men också besökare såklart, säger John till Nyheter24 och fortsätter:

– Sedan när man jobbar på nattklubbar så är det också svårt att se människors beteende när både alkohol och droger intar kroppen. Den personlighetsförändring det kan bli. 

Ordningsvakterna har stenkoll på kön

Att neka personer i dörren ingår i jobbet som ordningsvakt och enligt John finns det två saker som du som besökare bör undvika om du vill komma in på krogen.

Foto: Pontus Lundahl/TT

– Nummer ett är ju självklar: drick inte för mycket. Har du haft ett kontrollerat intag av alkohol under förfesten kan du föra dig i en kö utan problem. Har du druckit för mycket märks det direkt och vi har koll på kön och hur folk beter sig, säger John.

"Lyssna på vad ordningsvakten säger"

Förutom att inte komma överförfriskad till krogen är det en dålig idé att ge sig in i en hätsk diskussion med ordningsvakten vid entrén.

– Nummer två är alltså: lyssna på vad ordningsvakten säger. Tycker du inte att du är för full? Nej, då har du all rätt att säga till exempel ”jag har bara druckit två öl”, men om ordningsvakten har bestämt sig är det bara att lyssna och göra som den säger, för annars blir det bara värre, konstaterar John och fortsätter:

– Sedan hoppas jag såklart att alla ordningsvakter har ett öppet sinne och kan ändra sitt beslut om det visar sig att något inte stämmer och att man missbedömt hur berusad någon är i kön. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.