Malmö tingsrätt dömer två män för hundsmuggling, men de frias från misstankarna om djurplågeri. Arkivbild.
Malmö tingsrätt dömer två män för hundsmuggling, men de frias från misstankarna om djurplågeri. Arkivbild. - Foto: TT

Smugglare döms – ertappades med tio valpar

Två män döms till ett halvårs fängelse sedan de ertappats med tio magra och uttorkade valpar i bilen när de fastnat i en tullkontroll på Öresundsbron i oktober. Båda döms för grov smuggling, främst på grund av hundarnas vaccinationsstatus. Fem av valparna hade vaccinerats mot rabies för tidigt och fem hade inte blivit vaccinerade alls.


— Det huvudsakliga skälet till att vi bedömer smugglingsbrottet som ett grovt brott är att det är ett betydande samhällsintresse att Sverige förblir rabiesfritt, säger rådman Sofia Tauson vid Malmö tingsrätt till SVT Nyheter Skåne.

Männen frias däremot från misstanken om djurplågeri. Deras uppgift var att transportera hundarna, men domstolen anser det inte bevisat att de var ansvariga för att hundarna var magra och uttorkade.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.