En modell på Tiktok svarar på spännande frågor om yrket
En modell på Tiktok svarar på spännande frågor om yrket - Foto: Pexels

En modell svarar på frågorna du alltid undrat över

I en video på Tiktok besvarar modellen ​Linnea Öhlund på frågor kring modellyrket. Och det är inte som du kan tänkas tro.


Linnea Öhlund är modell och har varit verksam inom yrket sedan 2015. Hon började som modell efter att hon blev "scoutad. Detta är ett vanligt uttryck i modellvärden och betyder oftast att någon som arbetar med att hitta nya modeller rekryterar på stan. 

På sitt Tiktok-konto berättar hon om de vanligaste frågorna som hon får. Den första frågan som är vanlig är vilka märken hon arbetar med.

– Flera olika, jobbar med en agentur, berättar Linnea.

Hur mycket tjänar modeller?

En annan vanlig fråga är hur mycket hon tjänar.

– Olika från jobb till jobb, berättar hon.

Hur mycket äter modeller?

Det är också vanligt att få frågor kring mat, en vanlig fråga är hur mycket hon äter.

– Äter massor, svarar hon.

Linnea berättar att hon också får frågor kring sin längd, hon berättar att hon är 176.5 centimeter lång. En annan vanlig fråga är om hon brukar arbeta utomlands.

– Ja massor innan Corona, men inte längre, berättar Linnea.

Kan man bli modell även om man är kort?

En annan vanlig fråga är om längden alltid spelar en stor roll i om du kan bli modell eller inte. Linnea förklarar att du kan bli modell även om du är kort, det finns nämligen flera olika typer av modeller. 

En annan vanlig fråga är om hon får mycket gratis kläder genom sin yrke, Linnea förklarar att det är sällan som hon får gratis kläder efter en fotografering.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!